AYTO ile Akbank arasında AYTO üyesi işyerlerinde kullanılan bankaya ait post makinelerinde biriken gelirlere daha az komisyon ödenmesini öngören bir protokol imzalandı. AYTO Meclis Salonu"nda gerçekleşen protokol törenine AYTO Meclis Başkanı Mustafa Ali Parmaksız, AYTO Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Hakkı Dokuzlu, TOBB Aydın Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Ömer Özkaya ve Akbank Aydın Şube Müdürü Veli Palavuz ile AYTO üyeleri katıldı.
Protokol töreninde konuşan AYTO Meclis Başkanı Mustafa Ali Parmaksız, AYTO"nun Türkiye"de belki de ilk kez gerçekleştirilecek bir protokole imza attığını söyledi. Parmaksız, AYTO ile Akbank arasında imzalanacak protokol ile AYTO üyelerine ait işyerlerinde kullanılan post makinelerindeki komisyon oranlarında iyileştirme yapılacağını ve böylece oda üyelerine önemli bir katkı sağlanacağını kaydetti.
Akbank olarak her zaman AYTO üyelerinin yanında olduklarını açıklayan Akbank Aydın Şube Müdürü Palavuz da, “AYTO ile imzalayacağımız bu protokol AYTO üyelerinin işyerlerinde kullandığı bankamıza ait post makinelerinden alınan komisyon ücretlerinin 2010 yılı için indirilmesini öngörüyor. Zaten biz banka olarak AYTO üyelerine daha iyi şart ve imkanlarda bankacılık ürünlerini sunuyoruz. Bu protokolle oda üyelerinden alınan komisyon ücretlerinde yıllık yüzde 4,5 oranında bir indirim yapılmış olacak. Bu bizim için bir başlangıç, bundan sonraki dönemlerde de AYTO ile önemli çalışmalara imza atacağımızı düşünüyorum” dedi.
Yapılan protokolden AYTO üyesi 6 bin 700 işyerinin tamamının faydalanabileceğine dikkat çeken AYTO Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Hakkı Dokuzlu ise, “Bu protokol tüm üyelerimizin direk cebine girecek bir menfaat olacak. Bu sayede üyelerimizin gerçekleştirdiği post ve taksitli post alışverişlerde alınan komisyon ücreti bankanın diğer müşterinden aldığı komisyon oranlarının daha az olacak. Akbank"ın bizimle böyle bir protokole imza atması, bizleri oldukça memnun etti. İşyerlerinde 0 aydan 12 aya kadar taksitlerle yapılan alışverişler var. Buda birikmiş bir sermaye anlamına geliyor ve bu sermeyenin de bir maliyeti var. Biz bu protokolle bu sermeye maliyetini en aza indirmiş olacağız. Beklide ilk kez bir ticaret odası olarak tüm üyeleri kapsayan bir post komisyonu indirim protokolüne de imza atmış olmaktan ötürüde ayrıca mutluluk duyuyorum” şeklinde konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından AYTO Meclis Başkanı Mustafa Ali Parmaksız, AYTO Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Hakkı Dokuzlu ve Akbank Aydın Şube Müdürü Veli Palavuz AYTO üyelerinden alınan post komisyonlarını azaltan protokole karşılıklı olarak imza attı.