Sezon sonunda Aykut Kocaman'la yolları ayırmanın planını yapan Başkan Yıldırım düğmeye bastı. Asbaşkan Ali Yıldırım, Madrid'de Benitez'le görüştü.

Sezonun ilk yarısında büyük bir hüsran yaşayan Fenerbahçe yönetiminin müthiş planını TAKVİM ortaya çıkarıyor... Önümüzdeki sezon Aykut Kocaman'la çalışmayı kesin olarak düşünmeyen Başkan Aziz Yıldırım'ın teknik direktör arayışına start verdiği öğrenildi.

KARİYERLİ HOCA İSTİYOR
Takımın başına dünyaca ünlü bir isim getirmek isteyen Yıldırım'ın Rafael Benitez'i gözüne kestirdiği belirlendi. Geçtiğimiz gün yapılan yönetim kurulu toplantısında İspanyol hocanın isminden ilk kez bahseden Başkan Yıldırım'ın düğmeye bastığı ifade edildi.

DÜŞÜNMEK İÇİN SÜRE İSTEDİ
Aziz Yıldırım'ın talimatı sonrasında harekete geçen Asbaşkan Ali Yıldırım'ın Madrid'e gittiği ve Benitez'le görüştüğü öğrenildi. Yıldırım'ın tecrübeli teknik adama yeni sezon için teklif yaptığı ve Fenerbahçe'nin projelerini anlattığı gelen bilgiler arasında. Kısa bir süre önce Inter'deki görevine son verilen Benitez'in Yıldırım'ın teklifine henüz yanıt vermediği ve düşünmek için süre istediği belirlendi. İspanyol teknik adamın, pahalı bir sözleşme ve yüksek bir transfer bütçesine hayır demeyeceği ifade ediliyor. Ali Yıldırım ve Benitez'in önümüzdeki günlerde yeniden buluşması bekleniyor.

KARİYERİ BAŞARILARLA DOLU
50 yaşındaki Benitez, Valencia'yı 2002 La Liga, 2004'de ise La Liga ve UEFA şampiyonu yapmıştı. Kurt teknik adam ardından geçtiği Liverpool'la 2005'te Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu yaşamış, 2007'de ise finalde Milan'a kaybetmişti. İngiliz ekibine 2005'te Süper Kupa'yı da kazandıran Benitez, Premier Lig'de şampiyonluk hasretine son veremediği için Liverpool'dan ayrılmak zorunda kalmıştı.