Bahçeşehir Üniversitesi öğrencileri yürüttükleri projeyle engelli bireylerin tekerlekli sandalyelerde yaşadığı zorlukları ortadan kaldıracak yeni nesil bir sandalye ortaya çıkaracak

Bahçeşehir Üniversitesi; Meslek Yüksekokulu Teknik Bölümler bünyesinde bulunan “Küp kök arge” birimi tekerlekli sandalyeye bağımlı olarak yaşayanların hayatını kolaylaştıracak yeni bir projeye imza atıyor. Hedef, “Benim Renkli Tekerleklerim” adı verilen proje ile tekerlekli sandalyede yaşayanların karşılaştıkları pek çok engeli ortadan kaldıracak yeni bir tasarım ortaya çıkarmak.

Bahçeşehir Üniversitesi Öğretim Görevlisi İnci Zaim Gökbay, TİAD (Takım Tezgahları İşadamları Derneği) ve Fiziksel Engelliler Vakfı tarafından yürütülen projede Bahçeşehir Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Teknik Bölüm Öğrencileri 5 engelli için yaşam standartlarına uygun tekerlekli sandalye tasarımı yapmayı hedefliyor.

5 Aşamada Gerçekleştirilecek Projenin İlk Aşaması Tamamlanmak Üzere

Bahçeşehir Üniversitesi Meslek Yüksekokulu öğrencileri TİAD Akademi’de tekerlekli sandalye tasarımı yapabilmek için CAD-CAM eğitimi alıyorlar. Eğitimin tamamlanmasının ardından FEV desteğiyle 5 engelli birey ile buluşacaklar. Her grup kendi sandalyesinin tasarımını yapabilmek için kendini tekerlekli sandalyeyle yaşayan bir engellinin yerine koyarak empati kuracak.

Yeni nesil tekerlekli sandalyelerin bilgisayar ortamında tasarımları yapıldıktan sonra uygulanabilirliği de test edilecek. Testler sonrasında İstanbul’da faaliyet gösteren tekerlekli sandalye üreticilerinin desteği ve önerileri alınarak Bahçeşehir Üniversitesi bünyesinde yer alan atölyede üretim başlayacak. Üretim sonunda gençlerin empati ile hayal ettiği Renkli Tekerlekler ihtiyaç sahibi engelli bireylere bağışlanacak.