Samsun Basketbol maçına ilk 5'te başlayan siyahi oyuncu, şahsi oynayınca antrenör Ratgeber tarafından kenara alındı. McCoughtry de öfkesini twitter"dan ifade etti.

BU sezon yaşadığı şanssızlıklar yüzünden Avrupa Ligi defterini erken kapayan ve Türkiye Kupası"nı da Galatasaray"a kaptıran Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı"nda sorunlar bitmek bilmiyor... Sarı lacivertlilerin siyahi oyuncusu Angel McCoughtry, kendisini az oynattığı gerekçesiyle takımın Macar antrenörü Ratgeber"i ırkçılıkla suçladı.

Adil davranmıyor

Twitter hesabından dün ABD"li kadın basketbolcu Renee Montgomery ile mesajlaşan McCoughtry, çok ağır suçlamalarda bulundu. Önceki gün Samsun Basketbol"u 75-66 yendikleri play-off çeyrek final maçından bahseden McCoughtry, “Koçum dünkü oyunda beni ikinci devre oynatmayacağını söyledi çünkü 25 sayı ve üzerinde sayı atacağımdan korkuyordu” ifadesini kullandı.

Montgomery"nin, “İlk yarı oynadın ama ikinci yarı oynamadın yani?” diye sorması üzerine McCoughtry, “Koçum gerçekten ciddi ölçüde ırkçı” cevabını verdi ve Ratgeber"in siyahi oyunculara adil davranmadığını ifade etti.

14.5 dakika oynadı

F.Bahçe Antrenörü Laszlo Ratgeber, McCoughtry"nin de twitter"dan yazdığı üzere Samsun Basketbol maçında siyahi oyuncuya sadece 14.5 dakika şans verdi. Ancak Macar hocanın kendine göre haklı sebepleri vardı. Zira maça ilk 5"te başlayan McCoughtry, takım oyununu ikinci plana atıp, bireysel oyunu tercih edince Fenerbahçe skorda hep geri kaldı.

İlk periyotu 20-17 geride kapayan sarı lacivertliler, devreyi de 45-39 yenik bitirdi. Koç Ratgeber, ikinci yarıda McCoughtry"yi kenara alınca Fenerbahçe takım halinde daha iyi bir oyun sergiledi ve karşılaşmayı 75-66 kazandı. McCoughtry, 14.5 dakika oynadığı maçta 11 sayı, 3 ribaund, 1 asistlik performans sergiledi. F.Bahçe"deki diğer ABD"li Sutton-Brown ise, 26 dakika 38 saniye oynadı.

McCoughtry: “Koçum bana biraz önce beni dünkü maçın ikinci yarısında oynatmak istemediğini çünkü 25 sayı atacağımdan ve kaybedeceğimizden korktuğunu söyledi.”

McCoughtry: “Bunu oraya taşımaktan bahsetmedim ama koçum gerçekten ciddi ölçüde ırkçı.”

- McCoughtry: “Koçum bana biraz önce beni dünkü maçın ikinci yarısında oynatmak istemediğini çünkü 25 sayı atacağımdan ve kaybedeceğimizden korktuğunu söyledi.”
- Montgomery: Neeee? Maçı kaybettiniz mi?
- McCoughtry: “Bunu oraya taşımaktan bahsetmedim ama koçum gerçekten ciddi ölçüde ırkçı.”
- Montgomery: Vouvv neredesin sen?
- McCoughtry: Fenerbahçe.
- Montgomery: Bu çok deli bir şey maçı kazandız mı kayıp mı ettiniz?
- McCoughtry: Kızım bu uzuun bir hikaye.
- Montgomery: Orada senden başka kim var?
- McCoughtry: Sutton Brown.
- Montgomery: Orada mı başlıyorsun.. İlk yarı oynadın ama ikinci yarı oynamadın yani?
- McCoughtry: Bu görünen gerçek ki koç siyah oyunculara adil davranmıyor

Taurasi"nin alternatifiydi
25 yaşında ve 1.87 metre boyundaki Angel McCoughtry, doping skandalı nedeniyle takımdan ayrılmak zorunda kalan Diana Taurasi"nin boşluğunu doldurması amacıyla sezon ortasında transfer edildi. McCoughtry, özellikle Avrupa Ligi"nde beklenen performansı gösteremeyince, Fenerbahçe Dörtlü Final"e kalamamıştı.

Suçlanan Ratgeber"in ırkçılık karşıtı şarkısı var
SOLİSTLİĞİNİ yaptığı rock grubuyla her yaz Avrupa ülkelerinde konserler veren Laszlo Ratgeber, ABD"li basketbolcusu Angel McCoughtry"nin iddiasının aksine ırkçılık karşıtı bir kişi olarak tanınıyor ve görüşlerini şarkılarında da dilea getiriyor. Ratgeber, bir şarkısında, “Siyah gençler, beyaz gençler / Birileri Robin Hood"u aramalı ve zenginlik dağıtmasını söylemeli” ifadesini kullanıyor.

Ahmet ERCANLAR- HÜRRİYET