İsviçre takımı, şampiyonanın favorilerinden olan Slovenyalı sporcunun giydiği özel iç çamaşırının, yarışlarda kendisine avantaj sağladığını iddia etti.

KADINLAR kayakta Süper G’nin güzel yıldızı Slovenyalı Tina Maze’nin iç çamaşırları İsviçrelileri kızdırdı. Geçtiğimiz hafta Avusturya’da yapılan Dünya Kupası yarışlarında ikinci olarak podyuma çıkan Tina’nin kayak elbisesinin altına giydiği iç çamaşırı İsviçre Milli Takımı yetkililerince, “Ona özel aero dinamik yapısıyla avantaj sağlıyor” iddiasıyla protesto edildi. İsviçreliler Tina’nın altına giydiği çamaşırın hava geçirgenliğinin saniyede bir metrekaredeki 30 litrelik sınırı aştığını ve plastik yapısı olduğunu söylediler. Yani Maze’nin altına giydiği iç çamaşırının lastik gibi olduğunu ve çok az hava geçirdiğini iddia ettiler.

İç çamaşır giymeden yarışacağım

İç çamaşırını bir laboratuarda inceleten Dünya Kayak Federasyonu, Dünya Şampiyonu plastiğe yakın bir madde ile üretilen çamaşırın kullanılmamasını tavsiye ederek uyardı. Ancak kayakçıyı yarışlardan men etmedi.

Dünya Şampiyonu Slovenyalı yıldız Tina Maze’nin olanlara tepkisi ise ilginç oldu. Maze yaşadıklarına karşı alaycı bir tutum sergilerken basına yaptığı açıklamada, “O zaman bende artık yarışlarda iç çamaşırı giymeyeceğim. Zaten yeterince sıcak” derken çamaşırların İsviçrelilere çok seksi geldiğini söyledi.

SiZi iLGiLENDiRMEZ

Tina Maze, Cortina d’Ampezzo’da ki yarışlar sırasında kameralara inişini tamamladıktan sonra sutyenine “Not your business- Sizi ilgilendirmez” yazısını göstererek tartışmalara yeni bir boyut kazandırdı. Öte yandan geçtiğimiz yılın Dünya Şampiyonu 27 yaşındaki Sloven kayakçı Tina Maze, güzelliği ile dikkat çekiyor.