Aksu insan aklı ile ilgili şunları söyledi: "Büyü büyü bitmez bu hayat. Beynimizin yüzde 7'sini kullanıyoruz, yüzde 93'ü orada yatıyor. Yüzde 7'siyle bile dünya teknoloji ve iletişim anlamında bu durumda. Bu yüzden, sınırlı akılla dünyaya çatmaya çalışmak akıl işi değil. Ben kalbime güvenirim, kalbimin sesini dinlerim. Onun için şarkılarımı yazarken o anda ne hissedersem onu kaleme alırım."

ADAMI BUZ KESTİRİRİM

Sezen Aksu bu yaşında annesinin kucağına oturduğunu belirterek şöyle devam etti: "Annem bana, 'seni çocukken yeteri kadar okşayamadığım için çok üzülüyorum' diyor. O yüzden beni şimdi kucağına oturtur ve sevip okşar. Öğretmen anne ve babamın otoriter özelliklerini farkında olmadan edinmişim herhalde. Şöyle adama bir ters bakarım, olduğu yerde buz kestiririm. Mithatcan'a da bakarım. Çok nadir sinirleniyorum ama gözümden çıkan soğuktan kendim de üşüyorum. Babam da bana öyle bakardı."

HÂLÂ ÜMiDiM VAR

Sevilen sanatçı güne nasıl başladığını da şöyle anlattı; "Sabah balıkçı karıları gibi 6'da kalkarım. İki saat boyunca bütün gazeteleri okurum. Erkenden babama telefon açarım. Türkiye'yi kurtarırız. Bu sene olan olaylardan çok etkilendim. Bu albüme de yansıdı. Hüzünlü bir albüm çıkacak. Zaman zaman herkes ümitsizliğe düşebilir ama ben ne hayattan ne Türkiye'den ümidimi kesmem. Mahsar Alanson'un dediği gibi; benim hâlâ ümidim var."

(Bugün)