CHP'de krizin yaşandığı gün televizyonda kurultaya gidilmeli diyen ve görevden alınacağı konuşulan CHP İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek konuştu: 'Partimiz için çalışıyoruz. Bizim kol kola girip iktidara yürüme zamanımız. Dün Genel Başkanımızın yanındaydım. Bana görevden alındığıma dair tebliğ edilen bir şey yok. Bugün il başkanları toplantısı var. Herkes çıkıp o toplantıda görüşlerini söyleyecek. Ben başarılı olduğumu söylüyorum' dedi. Şimşek sözlerini şöyle sürdürdü:

BEN OMURGADAYIM
'Ben partinin omurgasında olan bir adamım. İstanbul'dayken tüm gün Genel Başkanımızın yanındaydım. 10 dakika öncede kendisiyle konuştum. Benim görevden alınmam diye bir şey söz konusu değil. Ben partiye emek vermiş insanlara saygı duyarım. Kırılmaları önlemek, birbirimize sevgi, saygı duymaktan geçer. Bugün kurultay olsa genel başkanımızın karşısında aday olacak kimse yok. Kol kola girip bu partiyi iktidara götürmek mecburiyetindeyiz.' diye konuştu.

İKTİDAR OLMAMIZ GEREK
İl örgütünü teknolojiyi kullanarak seçime hazırladığını söyleyen Berhan Şimşek 'Seçime uzun bir süreç varken örgütü sokağa dökerseniz örgüt yorulur seçim zamanı etkin olamaz. Ben diyorum ki yapacağım. Ama elin oğlu yapma diyor. Biz birilerini arzu ettiği şekilde bir yerlerde olamayız. Bizim büyük vebalimiz ve sorumluluğumuz var. İktidar olmamız gerekir' dedi.

GÜRSEL TEKİN: ÖRGÜTLERLE BÜTÜNLEŞECEĞİZ
İl Başkanı Berhan Şimşek'le birlikte Parti Meclisi üyesi İhsan Özkes'in oğlu Yusuf İhsan Özkes ile Derya Baysan'ın nikah törenine katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin de haberlerin gerçekle ilgisi olmadığını söyledi. Tekin, 'CHP olarak arkamıza değil, önümüze bakacağız. Önümüzdeki süreçte örgütlerimizle bütünleşip Türkiye'mizde iktidar bekliyor, iktidar mücadelesi veriyoruz. O açıdan parti içi tartışmalar kesinlikle olmayacak.'' diye konuştu.