Mehmet İNMEZ/ AHT

İZMİR polisi tarafından 10 ilde düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 9’u muvazzaf subay olmak üzere 27 kişilik şebekenin elebaşı olduğu iddia edilen Pamukkale Üniversitesiöğrencisi N.K.’nın babası A.K., kızına müdahale etmeye çalıştığında kendisine “Bana bir şey olmaz, benim arkamda ordu var” diyerek kendini savunduğunu söyledi. Polis, genç kızın odasında yaptığı aramada, askeri personelin ne zaman ve nereye atanacağına dair belgeler buldu.

‘ÇOK UYARDIM’
Gözaltında tutulan ve çetenin lideri olduğu iddia edilen üniversite öğrencisi N.K.’nın, babasının İzmir’de bir engelli derneği başkanı ve Saadet Partisi’nin İzmir’denmilletvekili aday adayı A.K. olduğu ortaya çıktı. Polisin evinde yaptığı aramayla kızının gözaltına alındığını öğrendiğini söyleyen baba A.K. HABERTÜRK’e konuştu: “Eşim vefat ettikten sonra, kızım 2007’de Cüneyt isminde havacı bir astsubayla tanışarak nişanlandı. 7 ay nişanlı kaldıktan sonra ayrıldı. Kızım o tarihten sonra askerlerle içli dışlı oldu. Bana sürekli onlarla ilişkilerini iyi tuttuğunu ve kendisine hiçbir şey olmayacağını söylerdi. Uyardığımda da, ‘Bana bir şey olmaz, benim arkamda ordu var’ diyordu.”

BABASI GÖRME ENGELLİ
Görme engelli olduğu için kızıyla çok ilgilenemediğini, onu kontrol altında tutmak için çaba gösterdiğini ama başaramadığını belirten A.K, “Kızımın yasadışı bir şeyler yaptığını tahmin ediyordum. Her defasında uyarıda bulundum ama beni dinlemedi. Onu yıllarca kullanmışlar, eline kozlar vererek çete lideri yapmışlar. Önce ona santaj yapmışlar, o da lider olunca başkasına yapmış. Kızım çete liderliği yapmıştır tahmin ediyorum. Kızım cezasını çeksin, ben ‘Suçsuz’ demiyorum. Ama kızımı kullananlar da yargılansın. Gizli belgeler bir üniversite öğrencisinin eline nasıl geçer anlamıyorum” dedi.