FUTBOLDA ne kulakların, ne de mikrofonların erişemediği yeşil zemindeki diyaloglara bir yenisi de Beşiktaş-G.Saray derbisinde eklendi. Siyah-beyazlıların 2-1 galibiyetiyle sonuçlanan 90 dakikada Beşiktaş kalecisi Rüştü Reçber, sarı-kırmızılıların yıldız ismi Arda Turan"a "ağabeyliğinin" de verdiği güçle öyle bir hesap sordu ki, akıllara zarar!

OLAY şöyle gelişti.. İnönü"deki zorlu derbinin 86. dakikası, Aslan 2-1 mağlup.. G.Saray, kaçırdığı şampiyonlukta en azından bir etkisi olsun diye Beşiktaş"tan puan almak için gol arıyor.. Kurulan baskıdan kazanılan kornerin başına Arda geçiyor ve sol taraftar sağ ayağının içiyle direkt kaleye bir orta-şut gönderiyor.. Topu alabilmek için 6 pasa doğru adım atan Rüştü, topun kaleye gittiğini görünce ani bir frenle geriye döner ve meşin yuvarlağı tam çizgiden çıkartarak Beşiktaş"a hayat verir..

"ZATEN KALEYE VURDUM"

HEMEN ardından bir pozisyonda daha ceza sahası içinde buluşan ama topun orta sahada olması nedeniyle yalnız kalan ikiliden Rüştü, "kardeşine" fırçayı basar: ”Ne yapıyorsun? Oradan kale mi vurulur oğlum, yakıyordun beni.“ 36"lık tecrübenin bu sözleri karşısında gülüşünü engelleyemeyen Arda ise ”Ağabey zaten seni yakmak için direkt kaleye vurdum. Ama olmadı“ diyerek Rüştü"ye takıldı.

MİLLİ takımdan da çok yakın ilişkileri bulunan ve Arda"nın 22 yaşında olmasına rağmen çok olgun bir insan olduğu için devamlı genç isimle şakalaşan Rüştü, çıkardığı bu topla belki de şampiyonluğun en büyük mimarlarından oldu.

BİLİNDİĞİ gibi milli eldiven, 1994 yılında oynamaya başladığı F.Bahçe"de 15 yıl forma giydikten sonra 2007 sezonunun başında yıllık 1.5 milyon Euro gibi büyük bir paraya Beşiktaş"a imza atmıştı. Milli file bekçisi siyah-beyazlılarda 59 maçta kalesinde 54 gol görerek başarılı bir grafik sergiledi. Rüştü"nün Beşiktaş"la gelecek sezonunun sonuna kadar sözleşmesi bulunuyor.