Star TV'de yayınlanan 'Aramızda Kalmasın' programına konuk olan tiyatrocu Ali Poyrazoğlu, bir dönem Sezen Aksu ile komşu olduklarını ve Mithatcan'ın evlerinden çıkmadığını anlattı.
Bodrum'da Sezen Aksu'nun konserine gittiğini anlatan Poyrazoğlu, "Sahnede gerçekleri söylemedi. Bunu burada söyleyebilirim. Benimle ve kendisiyle ilgili olayları saptırdı" diyerek esprili bir söylemde bulundu. Aksu'nun sahneden kendisine laf atarak "Çocuğumu bu mahvetti" dediğini söyleyen Poyrazoğlu, Aksu'nun oğlu Mithatcan ile ilgili anılarını izleyenlerle paylaştı.
"Biz Sezen'le komşuyuz. Evlerimiz yapışık. Damdan dama geçiliyor" diyen Ali Poyrazoğlu, Mithatcan'ın o dönem küçük olduğunu ve komşu olarak kendilerinin de onunla ilgilendiklerini ifade etti.
Poyrazoğlu, "Çünkü hanımefendi sabaha kadar beste yaptığı için, çocuğun kalktığı saatte yatıyor. Çocuk kalkınca 'Anne açım' diyor. 'Ali abine git çocuğum' diyor. Bize geliyor Mithatcan. Kahvaltılar bizde ediliyor" diyerek esprili bir dille o dönem yaşananları aktardı.
MİTHATCAN'I O YAŞTA TİCARETE İTMİŞ!
Mithatcan'ın o dönemdeki ilginç ticari girişimlerinden de bahseden Ali Poyrazoğlu, o hikayeyi de şöyle anlattı:
"Annesi buna bir saat almış ya da babası. Bilmiyorum artık.. Oğlan ticaret adamı olacak. Dediki 'İyi iş Mithatcan, sat bunu' dedim. Mith 'Bu saati satacağım, biri var istiyor bu saati' dedi. 'Para fena değil, iki saat alabilirim' dedi.atcan saati sattı, 2 saat aldı ve ticarete girdi bilfiil."
ÇOCUĞUN FANTEZİSİ VAR!
Yine Mithatcan'ın ilginç fikirlerinden birisini de izleyenlerle paylaşan Ali Poyrazoğlu, "Projesi var çocuğun. Çocuk çok güzel bir proje bulmuş" diyerek E.T. filminin oynadığı dönemde, gökten bisikletlerin indiği sahneleri izleyen Mithatcan'ın o sahnelerden etkilenerek ürettiği bir fantezisini de anlattı.
SEZEN ÇIĞLIK ÇIĞLIĞA!
Mithatcan'ın kendisine "Böyle bir motosiklet yaptıracağım. Gökten geliyor, önünden bıçak çıkıyor. Yaşgünü olan çocukların pastasını kesiyor ve yükseliyor. Ben bu işten para alabilir miyim?" dediğini ifade eden Ali Poyrazoğlu, "Harika, fantezisi var çocuğun, hayal gücü var" diyerek Mithatcan'a "Var bu motosikletlerden, İstanbul'da Perşembe pazarında. Söyle annene alsın sana'" dediğini anlattı.
Mithatcan'ın eve gidip annesine anlatmasından sonra Sezen Aksu'nun çığlıklarının duyulduğunu söyleyen Ali Poyrazoğlu, "'Hangi deyyus öğretiyor sana bunları. Onun gırtlağını kopartıcam. Nerede o it' diye bağırıyor. Benden söz ediyor. İçeri girdi 'Niye çocuğuma böyle şeyler yapıyorsun?' dedi. Dedim ki 'Niye almıyorsun çocuğuna motosikleti? Var perşembe pazarında alsana' dedim" şeklinde konuştu.
SEZEN BENİ ÖLDÜRMEYE O GÜN KARAR VERDİ!
En sonunda Mithatcan'ın bahçede bar kurmaya karar verdiğini söyleyen Ali Poyrazoğlu, kendi bahçelerinde havuzun kenarında, 4 tabureyle bir bar açtığını belirterek "Nasıl dolduruyum burayı?" diye kendisine sorduğunu ve "Annene sor" dedikten sonra Mithatcan'ın annesine gittiğini anlattı.
Duruma sinirlenen Sezen Aksu, o dönem Yeşil Kabare'yi işleten Ali Poyrazoğlu için "O bir pavyoncu. Yeşil Kabare'si var. Sen git ona sor" dedikten sonra Mithatcan'ın kendisine geldiğini söyleyen Poyrazoğlu, "Böyle doldurunca oğlanı, Mithatcan bana geldi. Dedim ki 'O zaman tek çare kalıyor. Anneni çıkaracaksın geceleri, havuz başına, solist olarak. Annesine gitti ve Sezen tabi beni öldürme kararını o gün aldı!"