Mayıs ayında CHP Genel Başkanlığında ikinci yılını dolduracak olan Kemal Kılıçdaroğlu'na, bu süre içinde kendisini en fazla zorlayan konunun ne olduğu soruldu. En fazla, hazırladıkları projeleri, kamuoyuna anlatmadaki zaman kısıntısın kendisini zorladığını belirten Kılıçdaroğlu, hayatın her alanında karşılaşılan sorunlar için proje ürettiklerini ifade etti. Kılıçdaroğlu, ''İklim değişikliğinden demokrasiye, askerlikten yoksulluğa kadar... Ama bu projeleri halka anlatacak zaman bulamadık. Beni en çok zorlayan bu oldu'' dedi.

Genel Başkanlığa seçilmesinden sonra eşine zaman ayırıp ayıramadığına ilişkin soruya Kılıçdaroğlu, ''Yeteri kadar zaman ayırdım dersem, yanlış olur'' karşılığını verdi. ''Eşiniz bu durumdan şikâyetçi mi?'' sorusunu ise Kılıçdaroğlu, ''Elbette'' diye yanıtladı.

3 çocuk babası olan Kılıçdaroğlu, çocuklarıyla ilgili sorular üzerine ''Çocukların, her biri ayrı yerde. Onlar kendi işleriyle uğraşıyorlar. Çocukların siyasetle çok fazla ilgileri yok'' dedi.

HÂLÂ SAKİNİM’
Sakin yapısıyla tanınan Kılıçdaroğlu'na, ''Bu sakin yapınızı, genel başkanlıktan sonra koruyabildiniz mi? Sinirler yıpranabiliyor mu?'' sorusu yöneltildi. Kılıçdaroğlu, ''Çok fazla değil. Eski konumumu koruyorum'' karşılığını verdi.

Yemekle arasının olmadığını ifade eden Kılıçdaroğlu, ''Enerjinizin kaynağı, söylemlerinizdeki haklılık. Eğer haklı olduğunuza inanıyorsanız, çok daha enerjik olabiliyorsunuz. İşin özü bu. Söylemlerinizde haklı olacaksınız ve söylediklerinize inanacaksınız'' diye konuştu. (AA)