Genç kız, kendisini öldürmeye çalışan ailesine bu yüzden dönmüş!

Abisi pencereden attı. Amcası bıçakladı. Devlet korumaya alıp yurda yerleştirdi. Ama Narin, kendi isteğiyle ailesine teslim edildi. Genç kıza "Niçin kendisini öldürmeye çalışan ailesine dönmek istediği"ni sorduk. Cevap acıydı: Beni yaralı halde odaya kapadılar, ölecektim.

SİİRT"TE üvey ağabeyi tarafından 5. kattan atılan, hastaneye götürülürken amcası tarafından bıçaklanan Narin E., ameliyat edildiği günün ertesinde Diyarbakır Kız Yetiştirme Yurdu"na alındı. Ancak aile savcılığa başvurdu, "can güvencesi" vererek kızlarının kendilerine teslim edilmesini istedi. Narin E. de eve dönmek isteyince savcılık, mahkeme kararıyla ailesine teslim etti. İlk kez VATAN"a konuşan Narin E., kolunda ve kalçasında kırıklar, ayaklarında yaralar olduğunu ve yetiştirme yurdunda pansumanları yapılmadığı için vücudunda çürükler oluştuğunu söyledi: “Ameliyattan bir gün sonra beni götürüp yetiştirme yurduna attılar. Ne doktor ne hemşire vardı. Kimse gelip benimle ilgilenmiyordu. Zaten vücudumda kırıklar ve yaralar olduğu için kalkamıyordum. Beni yetiştirme yurdunda bir odaya kapattılar. Pansumanlarımı yapılması gerektiği halde yapmıyorlardı. Sağlığım çok daha kötüye gitti. Ölmekten korktum ve aileme sığındım. Olay gecesini hatırlamıyorum. Geçirdiğim travmadan dolayı psikolojik tedavi göreceğim böylelikle her şeyi hatırlayacağım. Babam o akşam beni aramaya çıktıklarını söyledi ve radyoya önce Suat"ın çıktığını söyledi. Ben sadece bağrışma seslerini hatırlıyorum başka hiçbir şey hatırlamıyorum. Beni üvey kardeşim Suat"ın attığını hatırlarsam ondan kesinlikle şikayetçi olacağım.”

Amcamın gözlerine baktım

“Psikolojik tedavimden sonra bu ortaya çıkacak. Hatırladığım tek şey amcam Abdurrahim"in beni ambulanstan çıkarırlarken bıçakladığı. Orayı çok iyi hatırlıyorum. Birden bire kalabalığın arasından çıktı ve üzerime çullandı. Herkesin içinde karnıma bıçağını batırdı. O anda amcamın gözlerine baktım, yüzünü gördüm beni bıçaklarken. Asla unutamam o anı.”

Polis ifademi hatırlamıyorum

Polis benden gece 3"te yoğun bakımdayken ifade aldı. Ben uyuyordum ve birden bire gelip uyandırdılar beni. O ifadeyi nasıl verdiğimi bile hatırlamıyorum. İfademde söylediklerim benim değil polisin sorup da, kendi cevapladığı şeyler. İfademde Merve diye bir arkadaşımı görmeye gittiğim yazılıyor. Ben onu söylemedim. O binada Merve diye bir arkadaşım da yok zaten. Suat beni attı demişim ondan bile emin değilim. Şimdi Mersin"e tedavi olmaya götürülen ve amcasının yanında kalan Narin E., tedavisine annesi Emel E. ve kuzeni Emin E. ile beraber gideceği Hacettepe Üniversitesi"nde devam edecek.- vatan