İnegöl Meslek Yüksekokulu Elektrik Bölümü 2. sınıf öğrencisi Sinem Yurdanur'un öldürülmesiyle ilgili tutuklu E.G. ile R.A'nın ilk duruşması İnegöl Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapıldı. Sanıklardan E.G., "Suçlamalarla alakam yoktur. Sinem'i tanımıyorum. Birlikte olmuşluğum yoktur. Olaydan bir gün sonra Emrah beni aradı. İşyerinde olduğumu söyleyince, yanıma geldi.

'SEVGİLİMİ ÖLDÜRDÜM'

Özel bir şey konuşacağını söyleyerek benim ve kendinin telefonunu, olduğumuz yerden uzakta bir yere koydu. Emrah, ‘Ben dün birini öldürdüm' dedi. Ben şaka yaptığını zannettim. Öyle bir şey olsa haber olur, duyardım dedim. Emrah, bana tekrar kız arkadaşını öldürdüğünü söyledi. Olayın nasıl olduğunu sorduğumda ‘Boynunu kırdım. Beni aldatmış' diyerek, benden yardım istedi. Yardım istedi, ama ben kabul etmedim. Üzerime atılan suçlamaları kabul etmiyorum" dedi.

Öte yandan İnegöl'deki mahkemeye katılamayan Sinem Yurdanur'un babası ve annesi, İstanbul'da ifade verdi. Baba Tahsin Yurdanur, "Bunların çetelerinin ele başı E.G.'dir. Mahkemenin, kızımın ölümüne sebep olan veya yardımcı olan herkesin cezalandırılmasına karar verilmesini talep ediyorum. Adalet sağlansın. Bu olaydan dolayı yüklü miktarda maddi zararım oldu. Ancak sanıklar tarafından giderilmesini istemiyorum" dedi. Sinem'in annesi Şerifi Yurdanur da eşinin ifadesine katıldığını söyledi.

Öte yandan, 22 Mart 2012 tarihinde yapılan operasyonda Sinem Yurdanur'un sevgilisi olduğu iddia edilen Emrah K., operasyon sırasında Alanyurt'taki bir evde ölü bulunmuştu. Mahkeme, 25 Haziran 2014 tarihine ertelendi.