Diyarbakır’da Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker ile birlikte tarihi Hasanpaşa Hanı’ndaki bir kitabevinde gazetecilerle biraraya gelen Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Kürt sorununa ilişkin önemli mesajlar verdi.
 
Bir gazetecinin “Başbakan Erdoğan’ın ‘Kürt sorunu yoktur, Kürt kardeşlerimizin sorunu vardır’ şeklinde açıklaması Diyarbakır’da ve bölgede tepkiye neden oldu. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz” şeklindeki sorusu üzerine Arınç, şunları söyledi: “Şunu ifade etmek istiyorum; Kürt meselesi Türkiye’de vardır, bu mesele üzerinde de siyasetçiler ve hükümet olarak AK Parti, geçmiş 50-60-70 yıllık dönem hangisiyse bu meselenin inkarcı politikalarından uzaklaşmış, gerçekçi noktaya gelmiştir. Ama bugün adeta ‘Kürt meselesi vardır’ diye yola çıkmanın da bir faydası yok.
 
Sorun giderek çözülüyor
 
Bu mesele çözülüyor ve artık bireysel taleplerin vatandaşlarımızın toplu talepleriyle beraber hemen hemen ülkenin her yerinde yaşayan insanlarımızın talepleri haline dönüşüyor. Başbakan yanlış söylemedi, ama bunu bile istismar etmeye kalkanlar olduğu için söylüyorum, evet gönülden inanıyoruz ki böyle bir sorun giderek çözülmektedir, olumlu bir noktaya gelmektedir, ama sadece bazı siyasetçilerin yaptığı gibi günde Amentü söyler gibi 50 defa ‘Kürt sorunu vardır’ demenin de çok fazla pratik bir faydası kalmadı.
 
 
taraf