BEŞİKTAŞ, Trabzon deplasmanında ağır yara aldı ancak mecazi değil gerçek anlamda. Siyah-beyazlılarda Guti sahada rakip tekmelerden nasibini alırken, Teofilo"nun önce dirsek sonra yumruk attığı kaptan İbrahim Toraman da gecenin en fazla hasar alan oyuncuları arasında yer aldı. Yıldız futbolcu son dakikada yaşanan yumruk olayından önce 65-70. dakikalar arasında Kolombiyalı golcünün kendisine dirsek attığını ve bu nedenle dudağının şiştiğini ifade ederken şu sözlerle tepkisini dile getirdi:

“POZİSYON yan hakemin önünde oldu. Ve % 100 gördü. Kendisine, "Görmüyor musun?" dedim. "Görmedim" dedi. Resmen Teofilo"ya kıyak yaptlar. Dirseğin ve yumruğun rapora yazılması gerekir.

"BASKIYA YENİLDİ!"

O çocuk (Teofilo) rahatsız, saçma hareketleri var. Eğer hakem olaya hakim olsa bunlar yaşanmazdı. Ama o da baskı altında kaldı. ‹lk 10 dakikadaki kararlar›yla sert futbola müsaade edeceğinin sinyalini verdi. Ancak bunun boyutunu hiçbir zaman belirleyemeyerek maçın üzerindeki hakimiyetini kaybetti. Gutierrez de bundan cesaret aldı. Hakem kontrolü kaybedince de futbolcu kendi arasında hesaplaşıyor. Beşiktaş Kaptanı olduğum için bir karşılık vermedim. Ancak bu olayı yapan ben olsam manşetlerdeydim, çoktan asılmıştım.”

TORAMAN dünyanın en iyi eski hakemleri arasında gösterilen Markus Merk"in Lig TV"de yaptığı değerlendirmeyle ilgili olarak da şunları söyledi:

“MERK"E hakem hocası diyoruz, otorite diyoruz ancak sözleriyle beni hayâl kırıklığına uğrattı. Buna kırmızı çıkartılmayacak da hangisine çıkarılacak! Merk benim de kart almam gerektiğini söylüyor. Ben kendimi yere bırakmasaydım yumruğu yediğimle kalırdım.”

Kartal 2 ayda 70 sıra yükseldi

BEŞİKTAŞ, "yüksekten uçmaya" devam ediyor. Uluslararası Futbol Tarihi ve İstatistikleri Federasyonu"nun eylül ay› "Dünyanın en iyi futbol takımları" değerlendirmesinde son

2 ayda 70 sıra yükselen Kartal, 26. sıraya oturdu. Geçen aya oranla 26 basamak birden sıçrayan Beşiktaş"ın yanı sıra ilk 100"de F.Bahçe (50) ve G.Saray (60) da yer alıyor. Bursa"nın 228. olduğu listede Inter 1."liğini korudu, 2. Barcelona, 3. ise B.Münih oldu.

Merk"in yorumuna tepki yağıyor

LİG TV"de yorumculuk yapan eski hakem Markus Merk"in, Trabzonlu Teofilo"nun, İbrahim Toraman"a yumruk attığı pozisyonu "Sarı kart yeter" şeklinde değerlendirmesi, Beşiktaş cephesinde tepkiyle karşılandı. Siyah-beyazlı yöneticiler konuyla ilgili “Direkt kırmızı görmesi için daha ne yapmalıydı? Biz hakemlerimizin çifte standardına alışmıştık ama Merk"in bu değerlendirmesi bizi şaşırttı” dediler.

Karşılaşmanın uzatma dakikalarında Toraman"a önce tokat atan Teofilo,hırsını alamayınca bir de sol direk çıkardı.