Fransa"nın İstanbul Başkonsolosu Herve Magro: 'Ben Türk olsam bu haberlerden çok gurur duyardım'

Fransa"nın İstanbul Başkonsolosu Herve Magro, Renault"nun “Clio 4” versiyonunun üretimi konusunda Fransa"da yaşanan tartışmalara ilişkin, “Clio 4 modelinin üretilmesi konusunda Fransa"da bazı tartışmalar çıktı. Ama ben Türk olsam bu haberlerden çok gurur duyardım” dedi.
Bursa Valisi Şahabettin Harput"u makamında ziyaret eden Magro, gazetecilerin, “Clio 4” modelinin Türkiye"de üretilmesi konusunda çıkan tartışmalara ilişkin sorusunu yanıtladı.
Bunu büyük bir sorun olarak görmediğini dile getiren Magro, şöyle konuştu:

“Clio 4 modelinin üretilmesi konusunda Fransa"da bazı tartışmalar çıktı. Ama ben Türk olsam bu haberlerden çok gurur duyardım. Sanırım bu tartışmalar, Bursa"daki üretimin kaliteli ve güzel olduğundan çıkıyor. Bu çok önemli bir şey. Demek ki, Bursa"da fabrika çok iyi çalışıyor. Çok memnunuz. Çıkan sorun nedir? Clio 4"ün, 2013"te başlayacak olan üretimin nerede olacağı. Biraz tartışmalar oldu. İlk önce 2013 diyoruz. Çünkü şu anda hiçbir karar alınmadı. 2011 ve 2012"de alınacak karar.”
Şu an için bu konuda net bir karar olmadığını kaydeden Magro, “Aynı zamanda sanıyorum Türkiye"deki üretim devam edecek, daha çoğalacak ve büyüyecek. Bildiğiniz gibi yeni "Fluence" modeli Bursa"da üretilecek. Hem de elektrik modeli üretilecek. Demek ki, Bursa"da tam gaz devam edeceğiz. Dediğim gibi ben Türk olsam bu konuda çok gurur duyarım” dedi.
Vali Harput da, Fransa ile Türkiye"nin köklü ilişkileri olduğunu belirterek, bu ziyaretlerin ilişkilerin daha ileri noktalara ulaşmasına katkı sağlayacağını söyledi.

RENAULT CLİO 4"ÜN BİR BÖLÜMÜ TÜRKİYE, BİR BÖLÜMÜ DE FRANSA"DA ÜRETİLECEK

Fransız otomobil şirketi Renault, Clio 4 modelinin önemli bir bölümünü Türkiye"de, diğer bir bölümünü de Fransa"da üretecek.
Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ile Clio 4 modelinin üretim yeri konusunu görüşen Renault Başkanı Carlos Ghosn"un, Clio 4 modelinin bir bölümünün Paris yakınlarındaki Flins fabrikasında, belirli bir bölümünün de Bursa"da Türkiye"de üretileceğini söylediği belirtildi.
Renault, 2013 yılında üretime başlayacak Clio 4 modelinin Türkiye"de üretilmesinin maliyet olarak çok avantajlı olduğunu vurgularken, Türkiye"de otomobil imal etmenin, Fransa"ya göre birim başına en az 2 bin dolar daha ucuz olduğunu bildirdi.
Renault, Fransa"daki Flins fabrikasında ise 2012 yılında, Zoe adlı elektrikli otomobil ve elektrikli akü ile Clio 4"ün bir kısmını üretecek.
Clio 4"ün Türkiye"de üretilmesi fikrine yatkın olan Renault firmasında, Fransız devleti Renault"da yüzde 15 oranında hisseye sahip.
Fransa"da çok tutulan Clio, Peugeot 207 ve Renault Megane"ın ardından Fransa"da en çok satan üçüncü otomobil konumunda bulunuyor.

RENAULT BAŞKANI CARLOS GHOSN"IN AÇIKLAMASI

Renault Başkanı Carlos Ghosn, “Cumhurbaşkanı;na Clio 4 modelini Flins"de, Türkiye;deki Bursa fabrikası ile birlikte genel bir çift kaynaklı tedarik (double sourcing) politikası çerçevesinde üreteceğimizi teyit ettim” dedi.
Renault"tan yapılan yazılı açıklamada, Renault Başkanı Ghosn"un, Renault Clio 4 üretimiyle ilgili 16 Ocak"da Fransa Cumhurbaşkanı ile görüşmesinin ardından yaptığı açıklamaya yer verildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Renault bir Fransız şirketidir, sosyal sorumluluk sahibi, topluma ve çevreye karşı saygılı, endüstriyel ve teknolojik birikimine bağlı bir şirkettir. 2012"den itibaren ticarileştirilecek olan, ürün gamımızın en önemli elektrikli modellerinden Zoe"yi Renault"nun 10 bin mühendisinin yakınında, Flins fabrikasında üretmeyi kararlaştırmış olmamızın nedenlerinden biri budur.

Gelecekteki Clio 4 modelinin 2013 yılında üretimiyle ilgili henüz hiçbir karar alınmamıştı. Cumhurbaşkanı"na Clio 4 modelini Flins"de, Türkiye"deki Bursa fabrikası ile birlikte genel bir çift kaynaklı tedarik (double sourcing) politikası çerçevesinde üreteceğimizi teyit ettim. Flins fabrikası kalıcıdır ve bu fabrikada istihdam ileri vadede de korunacaktır.” / vatan