Almanya’daki Deniz Feneri e.V Derneği’nin Türkiye uzantısı ile ilgili soruşturma kapsamında 11 temmuzda tutuklanan ve iki hafta önce mahkeme tarafından “kaçma şüphesi yok” gerekçesiyle tahliye edilen RTÜK eski Başkanı Zahid Akman’ın 7 temmuzdaki savcılık ifadelerine Taraf ulaştı.

Haklarında “evrakta tahrifat” iddialarıyla başlatılan soruşturma kapsamında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından görevden alınan Deniz Feneri soruşturmasını yürüten savcılar Abdulvahap Yaren, Nadi Türkaslan ve Mehmet Tamöz, Akman’a toplam 79 soru yöneltti. Aylık gelirini 25 bin TL olarak bildiren Akman ifadesinde, Kanal İnt’in Avrupa Temsilcisi Mehmet Gürhan’ı suçlayıcı beyanlarda bulundu. Zahid Akman, şunları söyledi: “Bugün itibariyle biz bazı suçlamalarla karşılaşıyorsak, bu tamamen Mehmet Gürhan’a gereğinden fazla güvenmemizden doğmaktadır.”

Yardım paraları ile trafik cezası ödendi mi?

Savcılar, Akman’a “Deniz Feneri e.V’nin gayri resmi muhasebe kaydına göre size doğrudan ya da kurye veya birbiriniz aracılığıyla para teslim edildiği gibi şirketleriniz de bu paranın kullanıldığı, şirketlerinin bazı sermaye artışlarının, yönetim kurulu ödemelerinizin, şirketlerinize ait araçların cezalarının dahi dernek parasıyla karşılandığı kayıtlıdır. Bu kayıtlar için ne dersiniz?” diye sordu.

taraf