Hürriyet Gazetesi'nin haberine göre, İstanbul Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler dün gece Beyoğlu’nda ‘sigara baskını’ yaptı. Sigara içenlerin kimliklerini topladıktan sonra da kendisi bir ‘sigara’ yaktı.Beyoğlu Balo Sokak’taki bir bara sivil giyimle gelen polisler, masalara gelerek sigara içenlerin kimliklerini istedi. Ekipler sigara içenleri tek tek tespit ederek nüfus cüzdanlarını topladı.

“SİGARA İHBARI YAPILDI”
Şaşkına dönen vatandaşlar polislere her ne kadar itiraz etse de polisler buna elinden geldiğince direnmeye çalıştı.  Sigara içenlerin isimleri, T.C. kimlik numaraları ve mekan bilgileri tutanağa geçirildi.

Bardaki bu kargaşa sırasında ekiplerin başındaki komisere ‘Baskınlar devam edecek mi?’ diye sorduğumda, ‘Burada yüzlerce mekan var. İhbar üzerine geldik.’ yanıtını aldım.

“BEN DEVLETİM İÇERİM”
Tam bu sıradaysa içerde yirmi dakika öncesine kadar sigara içenlerin kimliklerini toplayan ve ‘Sigara içilmesinin yasak olduğunu bilmiyor musunuz’ diye vatandaşı azarlayan polis memurunun mekan içinde sigara içtiği gözlerden kaçmadı. Ceza kesen polis memurunun sigara içmesinin dışında verdiği cevap da oldukça ilginçti: “Ben devletim, ben içerim. Sanane.”