Polislerin karakola götürmek istediği Vali, her ne kadar 'Ben Valiyim' dese de inandıramadı. Bu gelişmelerin ardından Erzurum Valisi Sami Bulut merkeze alındı.

Erzurum Valisi Sami Bulut hakkında şok bir iddia ortaya atıldı. Bulut'un, İl Genel Meclisi üyesi S.K. ile bir aracın içinde uygunsuz şekilde yakalandığı, ifadesi için karakola götürüldüğü öne sürüldü. 

Ramazan ayının son haftasında, polise bir araçta uygunsuz vaziyette kişiler olduğu ihbarı geldi. Saat 01.30 sularında ihbarda verilen adres olan Atatürk Üniversitesi ile Dadaşkent Beldesi arasındaki ağaçlık alana giden polis, Bulut ile S.K.'yı park halindeki bir araçta uygunsuz halde yakaladı.

'SEN VALİYSEN BEN DE BAŞBAKANIM'

Polis memuru, haklarında şikayet olduğu gerekçesiyle ikiliyi karakola götüreceğini söyledi. Bunun üzerine Bulut, 'Ben Valiyim' dedi. Erzurum'da göreve yeni başladığı öğrenilen ve valiyi tanımayan memur ise, 'Sen Valiysen ben de Başbakanım' diyerek Bulut ve S.K.'yı karakola götürdü.

Emniyet'te Bulut ile S.K.'yı tanıyan polisler, buna rağmen İçişleri Bakanlığı'na göndermek üzere, haklarında 'Kamuya açık yerde uygunsuz vaziyette yakalanmak' iddiasıyla tutanak tuttu. Bakanlığın ise konuyla ilgili soruşturma açtığı öne sürüldü.

'İDDİALAR ASILSIZ POLİS BENİ TANIMADI'

Bayram sonrası Ankara'ya giden ve günlerdir başkentte olan Vali Bulut, iddiaların asılsız olduğunu söyledi. Polis merkezine gittiğini doğrulayan Bulut olayı şöyle anlattı: 'Atatürk Üniversitesi içerisindeki spor kompleksinde pinpon maçı yapıyordum. S. Hanım aradı. İl Genel Meclisi üyesi bir arkadaşın jandarma tarafından gözaltına alındığını ve konuşmak istediğini söyledi. Ben de maç yaptığımı söyleyip spor kompleksine gelmesini istedim.

KİMLİĞİM YOKTU

Arabaya bindik ve konuşmaya başladık. Bunu korumalarım da gördü. Bir süre sonra polis geldi. Vali olduğumu söyledim. Arkadaş Erzurum'da yeni göreve başlamış olacak ki, beni tanımadı. Eşofmanlı olduğum için kimliğimi almamıştım. Karakola gitmemiz gerektiğini söyledi. 'Karakola gidelim, diğer polis arkadaşlar benim vali olduğumu söyler' dedim. Karakola gittik, kısa süre sonra da ayrıldık. Uygunsuz basılmak söz konusu değil. Bu çok ağır bir itham.''

VALİ MERKEZE ALINDI

Tüm bu gelişmelerin ardından Erzurum Valisi Sami Bulut merkeze alındı./hürriyet