Bir nesil onun türküleri ile büyüdü. Hatta dünyaca ünlü müzik grubu U2 grubunun prodüktörü Brian Eno'nun duyduğum en iyi ses dediği Belkıs Akkale meslekte 50 yılı geride bıraktı. Türk Halk Müziği'nin usta ismi Belkıs Akkale yıllar sonra ilk kez magazin programına konuk oldu. Programın takipçileri Belkıs Akkale'yi merak ediyor. Peki, Belkıs Akkale kimdir? İşte Belkıs Akkale ile ilgili detaylar…

1952 yılında İstanbul'da doğdu. Çocukluk yaşlarında Sadi Yaver Ataman'dan ders alan Belkıs Akkale, Adnan Ataman ile birlikte çalışmaya başladı.

1972 yılında Türkücü İzzet Altınmeşe ile tanıştı. 1974 yılında sahneye çıkmaya başlayınca Ankara Radyosu'ndan Mustafa Geceyatmaz'ın dikkatini çekince TRT'de geçici olarak 1980 yılına kadar çalıştı. 1980 yılında TRT kadrolu sanatçı oldu. 1982 yılında da TRT'den ayrılarak ilk albümünü çıkarttı ve serbest çalışmaya başladı.

1990 yılında Kültür Bakanlığı'nda "Devlet Solist Sanatçısı" olarak göreve başlayan Belkıs Akkale, hâlen bu görevini sürdürmektedir. Şu ana kadar 22 albüm hazırlayan Belkıs Akkale ayrıca 9 sinema filmi çevirdi.Yurtiçi ve yurtdışında birçok şenliğe katıldı.1994 yılına kadar çeşitli kurum ve kuruluşlardan "Yılın Sanatçısı" ödülünü aldı.

2010'da dünyaca ünlü U2'nun grubunun prodüktörü Brian Eno, Belkıs Akkale'nin sesi hakkında "Bugüne kadar duyduğum en seksi ses" demişti.

Belkıs Akkale, "Türkü Bacı" olarak da tanınır. Ayrıca "Müzik Yorumcuları Birliği Yönetim Kurulu başkan yardımcısıdır. Evli ve bir çocuk sahibidir.