TARİŞ 131 No'lu Pamuk Tarım Satış Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Sert, yeni pamuk ekim sezonu öncesi yaptığı değerlendirmede, bazı belirsizliklerin ortadan kalkmasını beklediklerini söyledi.
"TARİŞ olarak yeni sezona hazırlıklarını tamamlamış, üreticilere olan tüm borcu ödemiş olarak girmeyi arzu ederdik" diyen Söke Pamuk Kooperatifi Başkanı Ekrem Sert, TARİŞ'in Sökeli üreticiye 6 milyon TL civarında borcu olduğunu ifade etti. Ortakların ihtiyaç duyduğu ayni yardımlarda da belirsizlik yaşandığını ifade eden Ekrem Sert, bu belirsizliklerin üreticileri telaşa soktuğunu belirtti.
Mazotta sorun olmadığını ve TARİŞ olarak üreticilere teslim ettikleri pamuğun kilogram başına 10 kuruş mazot kredisi ödemelerinin devam ettiğini belirten Sert, tohum ve ilaçta sıkıntı yaşamayacaklarını düşündüğünü söyledi. Ekrem Sert, "En önemli girdi kalemi gübre. Söke'nin gübre ihtiyacı tespit edildi. Bu ihtiyacımızı birliğimize ilettik. Yeni sezona yakın bir zaman kalmasına rağmen gübre konusunda birlik bir sözleşme yapmadı. Bu konunun da olumlu yada olumsuz sonuçlanmasını bekliyoruz" dedi.
Üreticilerin beklediği ödemeler konusunda TARİŞ Pamuk Birliği'nin çalışmaları olduğunu ifade eden Ekrem Sert, "Ödemelerin temini konusunda sadece Birlikten beklenti içinde değiliz. Biz de Söke Kooperatifi olarak kredi bulma çalışmaları yapıyoruz. Konuyu ve çalışmalarımızı daha önce Sökeli Bakanımız Sait Yazıcıoğlu'na da iletmiş, kendisinden destek sözü almıştık. Kredinin bulunması ile üreticilerimize ödemeler yapılacaktır" diye konuştu.