Onur Dinçer / Skorer Detay
 
Galatasaray'ın yıldız futbolcusu Younes Belhanda'nın büyük maçlarda çektiği sıkıntının sadece Türkiye'ye özgü olmadığı ortaya çıktı. Sarı-kırmızılı formayla derbi maçlarda sergilediği performans camiada rahatsızlık yaratan Faslı futbolcu için ‘Belhanda küçük maçların futbolcusu mu?' tartışması başlamıştı. 
 
Ukrayna, Fransa, Almanya'da oynadı 
 
29 yaşındaki oyuncunun daha önce formasını giydiği diğer takımlarda da, büyük maçlarda etkisiz bir görüntü sergilediği tespit edildi. Dynamo Kiev, Nice, Schalke ve Montpellier gibi takımlarda forma giyen futbolcu, bu takımlarda top koşturduğu sezonlarda da büyük takımlara karşı etkisiz kaldı. 
 
PSG ve Lyon karşısında etkisizdi 
 
Fransa'da oynadığı dönemlerde Paris Saint Germain karşısında 10 kez sahaya çıkan Belhanda, bu maçlarda yalnızca 1 gol atabilirken, 4 de asist yaptı. Ülkenin bir başka büyük takımı Lyon karşısında da 9 kez boy gösteren Belhanda toplamda ancak 1 gol-1 asistle oynadı. Ukrayna'da top koşturan futbolcu, Shakhtar Donetsk karşısında oynadığı 9 maçta ancak 1 kez fileleri havalandırdı. 
 
Avrupa maçlarında skorda yoktu 
 
Belhanda, ulusal müsabakaların yanı sıra oynadığı takımların Avrupa arenasındaki maçlarında da sönük bir performans ortaya koydu. Büyük maç kategorisine rahatlıkla konulabilecek Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi maçları hesaba katıldığında 2016-17 sezonunda forma giydiği 5 Avrupa maçında skora hiç katkı yapamaması dikkat çekti. 2015-16'daki 4 maçı da boş geçen Faslı futbolcu, 2014-15'te oynadığı 9 karşılaşmadaysa 1 gol attı. Bundan önceki iki sezonda Avrupa'da çıktığı 14 maçta 3 gol-1 asist yaptı.