Taşıma belgeleri bilgilendirme ve koordinasyon toplantısı Kuşadası Ticaret Odası Meclis Salonu'nda yapıldı. Ulaştırma Bakanlığı İzmir Bölge Müdürlüğü Şube Şefi Lale Esin, Ulaştırma Bakanlığı İzmir Bölge Müdürlüğü Denetleme Memuru Bahadır Özbahadır ve Kuşadası Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Büro Amiri Hüseyin Görüşlü'nün konuşmacı olarak katıldığı yetki belgesi bilgilendirme ve koordinasyon toplantısını çok sayıda Kuşadalı taşımacı izledi.
Ulaştırma Bakanlığı İzmir Bölge Müdürlüğü Denetleme Memuru Bahadır Özbahadır, seyahat acenteliği belgesine sahip olanların, yaptıkları organizasyonlarda verecekleri hizmetlerin kapsamına karayolu taşımacılığını da dahil etmeleri halinde, gerçekleşecek taşıma yurtiçi ise b2 veya d2, uluslararası ise sadece b2 yetki belgesi alarak taşıma yapmaları veya bu taşımaları söz konusu yetki belgesi sahiplerine yaptırmalarının şart olduğunu açıkladı. Özbahadır, yapılan denetimlerde zor durumda kalınmaması için
taşıma yapan her aracın prosedürleri yerine getirmesi gerektiğini, aksi takdirde yüksek miktarlarda para cezaları uygulanacağını söyledi. Ulaştırma Bakanlığı İzmir Bölge Müdürlüğü Şube Şefi Lale Esin ise ilçelerdeki odalara kayıtlı üyelerin taşıma belgelerini bağlı bulundukları illerdeki odalardan temin edebileceklerini kaydetti. Kuşadası Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Büro Amiri Hüseyin Görüşlü de yapılan denetimlerde en sık karşılaşılan sorunlar hakkında katılımcılara bilgi verdi. Kuşadası Ticaret Odası adına toplantıya katılan yönetim kurulu üyesi Mustafa Oğuzkaan ise " Gerek seyehat acentası şirketleri yetkilileri gerekse taşıma şirketlerinin yetkilileri olmak üzere katılımın yoğun olduğu bilgilendirme toplantısında sorunlarını yetkililere ileten katılımcılar karşılaştıkları sorunlar ve çözüm yolları konusunda gerekli tüm bilgilere ilk ağızdan ulaşmış oldu" dedi.