Söke Belediyesi Yeni Hizmet Binası Projesi ihalesini kazanan Ahenk Yapı firmasıyla Söke Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi arasında yapım sözleşmesi imzalandı.
Başkanlık makamında gerçekleşen imza töreninde konuşan Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi, yeni hizmet binasının son 15 yıldır ilçenin gündeminde olmasına rağmen bu güne kadar yapımının bir türlü başlatılamadığını söyledi. Göreve geldiklerinden bu güne kadar konuyla ilgili olarak uzun mücadele süreci yaşadıklarını hatırlatan Özekmekçi, “15 Ağustos 2006 tarihinden son yazışmalara başlandı. 08 Şubat 2008 tarihine kadar Anıtlar Kurulu ile 15 civarında yazışma yaptık ve olumlu sonuç almayı başardık. 28 Aralık 2007 tarihinde yapılan Söke Belediyesi hizmet binası ihalesinde, ihaleyi alan Anıt Yapı İnşaat firması demir fiyatlarında ve döviz kurlarında yaşanılan artıştan dolayı vazgeçti. Bunun üzerine ihaleye 4 milyon 899 bin 623 YTL fiyat veren ve yeterlilik belgesi alan diğer firma Ahenk Yapı ile sözleşme imzalanmasına karar verdik” dedi.
Firmayla yaptıkları sözleşme gereği inşaatın 15 ay içerisinde tamamlanmasını planladıklarını kaydeden Özekmekçi, “Pazartesi günü düzenleyeceğimiz törende yeni hizmet binası için ilk kazmayı eski belediye başkanlarımızdan Ekrem Karakaş vuracak. Yeni hizmet binamız yaklaşık 5 Milyon YTL'ye mal olacak” diye konuştu.
Bilindiği gibi yeni hizmet binasıyla ilgili olarak açılan ilk ihaleyi Anıt Yapı İnşaat firması kazanmış, ancak firmanın geri adım atması nedeniyle ihale iptal olmuştu.