İZMİR’de, Menemen Belediyesi binasında bulunan tahsilat servisindeki çelik kasayı, oksijen kaynağıyla açan hırsız ya da hırsızlar, 200 bin liranın üzerinde olduğu tahmin edilen para ve çekleri alarak kayıplara karıştı. Hırsızlığın şokunu yaşayan CHP’li Belediye Başkanı Tahir Şahin, "Gerçekten çok üzgünüz. Çalınan belediyenin değil vatandaşın parası. Vatandaşına bunu yapanların yakalanıp bir an önce adalet önüne çıkarılmasını temenni ediyorum" dedi.

Olay, bugün saat 08.00 sıralarında, çalışanların Şehit Kemal Caddesi’ndeki Menemen Belediyesi binasına gelmesiyle ortaya çıktı. Birinci kattaki tahsilat servisine çıkan görevliler, belediyenin tüm gelirinin toplandığı servisteki çelik kasanın, oksijen kaynağıyla parçalanıp açıldığını fark etti. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri yaptıkları incelemede, hırsız ya da hırsızların, binanın arkasındaki Emlak Servisi’nin penceresini zorlayarak içeri girdiklerini, yaklaşık 45 dakika uğraşarak kasayı açtıklarını belirledi. Belediyenin arka tarafında güvenlik kamerası bulunmadığı belirlenirken, hırsızlığın, cuma günü akşam mesai bitiminden pazartesi mesai başlangıcına kadar olan herhangi bir zamanda yapıldığının sanıldığı belirtildi. Kasada, iki üç günlük tahsilat olan yaklaşık 200 bin TL değerinde para ve çek bulunduğu tahmin edilirken, miktarın tam olarak tespit edilebilmesi için sayıma başlandığı kaydedildi. İncelemeler sırasında hırsıza ait olduğu sanılan bir ayak izi bulunurken, tüm delillerin titizlikle kriminal laboratuvarda inceleneceği, kimin çaldığının belirlenip yakalanması için geniş çaplı araştırmanın başlatıldığı bildirildi.

HALKIN PARASIYDI

Binada hafta sonları gündüz güvenlik görevlisi bulunmadığını, geceleri ise olduğunu dile getiren ve hırsızlığın şokunu yaşayan CHP’li Belediye Başkanı Tahir Şahin, "Binamız çok eski bir bina. Projemizi hazırlayıp yenileme çalışmalarına başlayacağımız sırada bu üzücü olay meydana geldi. Hırsızların ne zaman içeri girdikleri henüz kesin değil. Bu konuda araştırma sürüyor. Ne kadar miktarın çalındığı da sayım sonrası ortaya çıkacak. Gerçekten çok üzgünüz. Çalınan belediyenin, Tahir Şahin’in değil vatandaşın parası. Vatandaşına bunu yapanların yakalanıp bir an önce adalet önüne çıkarılmasını temenni ediyorum" diye konuştu. İdari soruşturma da başlatacaklarını söyledi.