Avrupa Birliği fonları tarafından desteklenen Kuşadası Bölgesel Katı Atık Yönetim Sistemi Projesi kapsamında alınan toplam 44 adet çöp kamyonu, Güzelçamlı Beldesinde düzenlenen törenle Kuş-Atak Hizmet Birliği üyesi ve proje ortağı Kuşadası, Söke, Davutlar ve Güzelçamlı Belediyelerine teslim edildi.
Güzelçamlı Beldesi Demokrasi Meydanı"nda düzenlenen törene, AK Parti Aydın Milletvekili Ahmet Ertürk, Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen, Kuşadası Belediye Başkanı ve Kuş-Atak Hizmet Birliği Başkanı Fuat Akdoğan, Kuşadası Emniyet Müdürü Şenol Zeybek, Davutlar Belediye Başkanı Tuncay Uysal, Güzelçamlı Belediye Başkanı Bayram Bayaözlü, AK Parti Aydın İl Başkanı İsmail Hakkı Eser, AK Parti Kuşadası İlçe Başkanı İbrahim Üstün ve Söke Belediyesi"nden yetkililer katıldı. Törende konuşan Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen ve AK Parti Aydın Milletvekili Ahmet Ertürk, Kuş-Atak projesinin Kuşadası Körfezi ve Söke için büyük önem taşıdığını belirterek, katı atık ile başlayan sürecin arıtma tesisi ve su projeleri ile devam edeceğini söylediler. Kuşadası Belediye Başkanı ve Kuş-Atak Hizmet Birliği Başkanı Fuat Akdoğan ise 1990 yılında kurulan Kuş-Atak Hizmet Birliği"nin uzun ve zorlu bir sürecin ardından hedefe ulaşan çalışmalar yaptığını belirterek, 2004 yılından beri yürütülen katı atıkta çalışmaların sonuna geldiklerini söyledi. Çöp kamyonlarının dağıtımıyla birlikte Eylül ayından itibaren yeni sahaya katı atık kabulüne başlanacağını açıklayan Akdoğan, “ Kuş-Atak Belediyeler Birliği tarafından yürütülen Kuşadası Bölgesel Katı Atık Yönetim Sistemi Projesi"nden Kuşadası, Söke, Davutlar ve Güzelçamlı Belediyeleri yararlanacak. Bu kapsamda, Çöp Toplama, Taşıma Ekipmanı ve Düzenli Depolama Sahası İşletme ve Kompost Araç Ekipman alımı yapıldı ve belediyelere dağıtımı yapıldı” dedi.
Kuşadası, Söke, Davutlar ve Güzelçamlı belediyelerine teslim edilen yeni ve modern çöp kamyonlarından birini kullanarak, tanıtan Kuşadası Belediye Başkanı Fuat Akdoğan, çöp kamyonlarının Avrupa Birliği(AB) desteği ile alındığını kaydederek, şunları söyledi:
“Türkiye için Katılım Öncesi Mali Yardım 2005 Programı çerçevesinde, Yüksek Maliyetli Çevresel Yatırımların Desteklenmesi Projesi “EHCIP” kapsamında desteklenen projede, toplam proje maliyetinin yüzde 68,1 AB desteği yüzde 31,9 Yerel Katkı olarak finanse ediliyor. Proje kapsamında yapılan mal alımı ihalesinde belediyelerin katı atık toplama ve taşıma hizmetinde kullanılmak üzere 11 adet 7 metreküp, 18 adet 13 metreküp ve 15 adet 20 metreküp hidrolik sıkıştırmalı çöp kamyonu tedarik edilmiştir. Alımı yapılan kamyonların tamamı AB ve Türk Standartlarına uyumlu olarak üretilmiştir. Standartlar uyarınca çevreye çalışanlara yönelik tüm güvenlik tedbirleriyle donatılmış araçlarda ayrıca geri görüş kamera sistemi bulunmaktadır. Bu sayede sürücü mahallinden arkada çalışan işçiler ve işlem tamamen izlenebilecek”
Bu arada, konuşmaların ardından düzenlenen törenle 44 adet çöp kamyonu, Kuşadası, Söke, Davutlar ve Güzelçamlı belediyelerine dağıtımı yapıldı.