İki ilçe belediyesinin adları karışınca Denizli'nin Kale Belediyesine ait aralarında belediye başkanının makam aracının da bulunduğu 35 araca el konuldu.

Alınan bilgiye göre, Gaziantep 9. İcra Mahkemesi ödenmeyen bir borçtan dolayı Kahramanmaraş'ın Kale Belediyesinin tüm araçlarına el konulmasına karar verdi. İlçe isimlerinin karışması sonucu Denizli'nin Kale Belediyesinde, aralarında Belediye Başkanı İsmail Yarımca'nın makam aracının da bulunduğu 35 araca el konulma işlemi gerçekleşti.

Kale'den Denizli'ye makam aracıyla gelen Kale Belediye Başkanı İsmail Yarımca'nın aracı polis tarafından MOBESE'den tespit edilmesinin ardından Yarımca'nın aracı şehir girişinde durduruldu. Polisler aracın borç nedeniyle haczedilmesi gerektiğini Yarımca'ya anlattı.

Bunun üzerine Belediye ile irtibata geçen İsmail Yarımca borçlarının bulunmadığını öğrendi. Yaşananları kamera şakası sanan İsmail Yarımcı, ''Aracınızı bağlamak zorundayız'' diyen polislere, makam aracının anahtarını verdi.

Kale Belediye Başkanı Yarımca, olayla ilgili AA muhabirine yaptığı açıklamada, ''Bizim belediye olarak ödenmemiş borcumuz yok. Bu olay inanın şaka gibi. İlk önce zaten kamera şakası sandım. Ama ciddi ciddi götürdüler aracı'' dedi.

Yarımca, Anemon Otel'de Halk Bankası'nın bir programına katılmak için yola çıktığını ifade ederek, olayı şöyle anlattı:

''Denizli'nin girişindeki MOBESE kamerasında plaka okumayla beraber arabanın yakalaması varmış, hemen iki tane ekip arabası etrafımızı çevirdi. 'Arabanın yakalaması var, arabayı bağlayacağız' dediler. Emniyet

Müdürümüzün talimatıyla bizi buraya kadar getirdiler. Benim İsmail Yarımca olarak ve belediye olarak herhangi bir yerle bir takıntımız yok, borcumuz yok. 12 derslikli okul için protokol imzaladık, biz böyle bir belediyeyiz. Borcumuz yok, derdimiz yok. Bir tek Cenabı Allah'a can borcumuz var.''

Durumun anlaşılması üzerine el konulan araçlar Kale Belediyesine iade edildi.