Niğde-Sazlıca, Bursa-Yenişehir ve Trakya-İğneada Belediyesi, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu kapsamında istihdam edilmek üzere genel idari hizmetleri sınıfından (GİH) sözlü ve dayanıklılık testi ile kadın veya erkek itfaiye eri alacak.

Söz konusu belediyelerin itfaiye eri alımlarına ilişkin duyuruları, bugünkü çeşitli gazetelerde yayımlandı.

Duyurulara göre, Niğde Sazlıca Belediye Başkanlığı, lisans düzeyinde eğitim veren fakülte mezunu 1 itfaiye eri alacak. Sınava, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan 2010 yılı kamu personeli seçme sınavlarına girmiş ve KPSSP3'den 60 ve üzeri taban puan almış adaylar katılabilecek.

Sınav, 27 Ocak 2011 tarihinde saat 10.00'da Sazlıca Belediyesinde gerçekleştirilecek.

Adaylar başvurularını, 24 Ocak 2011 tarihinde saat 16.30'a kadar Sazlıca Belediyesi Mali İşler Müdürlüğüne şahsen yapacaklar.

Posta ve internet üzerinden yapılacak olan başvurular ise kabul edilemeyecek.

-BURSA YENİŞEHİR BELEDİYESİ-

Bursa Yenişehir Belediyesi ise 4 lise, 5 önlisans mezunu olmak üzere toplam 9 itfaiye eri alacak.

Sınava KPSSP942010 ve KPSSP932010'den 60 ve üzeri puan alan adaylar katılabilecek.

Sınav, 24 Ocak 2011 tarihinde saat 09.00'da gerçekleştirilecek.

Sınava girecek adayların listesi, 21 Ocak 2011 tarihinde belediye ilan panosu ile web sitesinde ilan edilecek.

Başvurular 19 Ocak 2011 tarihinde saat 16.30'a kadar Bursa Yenişehir Belediyesi Yazı İşleri Müdürlüğüne şahsen yapılacak. Posta ve elektronik posta ile yapılan müracaatlar ise kabul edilemeyecek.

-TEKİRDAĞ İĞNEADA BELEDİYESİ-

Öte yandan, Tekirdağ İğneada Belediye Başkanlığı, KPSSP3'den 65 ve üzeri puan almış, üniversite(lisans) mezunu 2 itfaiye eri alacak.

Sınav, 14 Şubat 2011 tarihinde saat 14.30'da İğneda Belediye Başkanlığı Yazı İşleri Müdürlüğünde yapılacak.

Sınava katılmak isteyen adaylar başvurularını, 1-3 Şubat 2011 tarihleri arasında saat 16.00'ya kadar İğneada Belediyesi Yazı İşleri Müdürlüğüne şahsen yapacaklar. Posta ve internet üzerinden yapılacak olan başvurular ise kabul edilmeyecek.

-İTFAİYE ERLİĞİNE BAŞVURU ŞARTLARI-


Niğde-Sazlıca, Bursa-Yenişehir ve Trakya-İğneada Belediyesinin, 657 Sayılı devlet Memurları Kanunu kapsamında istihdam edilecek, itfaiye eri adaylarında aranacak olan şartlardan bazıları şöyle:
''Sağlık açısından kapalı mekan, dar alan ve yükseklik gibi fobileri olmamak kaydıyla itfaiye teşkilatının çalışma şartlarına uygun olmak,
Tartılma ve ölçülme aç karnına, soyunuk ve çıplak ayakla olmak kaydıyla erkeklerde en az 1.67 metre, kadınlarda en az 1.60 metre boyunda olmak ve boyun 1 metreden fazla olan kısmı ile kilosu arasında 10 kilogramdan fazla fark olmamak,
Herhangi bir kurum ve kuruluşda 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi görevlerde daha önce çalışmış ve halen çalışıyor olmamak,
Kamu haklarından mahrum bulunmamak.''

A.A