Yapılan mücadele ile hamam böceklerinden insana geçen Salmonellosis ve Tuberculosis gibi bakteriyel hastalık riskinin minimuma indirilmesi hedeflenirken, sağlık bakanlığından onaylı 90 gün kalıcı jel uygulamasının yanı sıra kemirgenlerle mücadele de ücretsiz olarak yapılıyor.
Öte yandan yürütülen çalışmalar sonunda Kuşadası Belediyesi mücavir alanları içerisinde bulunan rögarlar, dereler, evlerin bodrum katlarında oluşan su birikintileri gibi alanlarda larva ilaçlaması ve sıcak sisleme uygulaması yapılıyor.
Hamam böcekleri ile mücadele ederek Kuşadası halkının yaşam kalitesini yükseltmek için çalıştıklarını açıklayan Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, “Bu mücadeleyi gerçekleştirirken insanlar ve evcil hayvanlar gibi hedef dışı canlılara zarar vermeden doğal yaşamı ve çevreyi koruyarak hamam böceklerinin çoğalmasını önlemek istiyoruz. Yine proje kapsamında Kuşadası'nda çevre sağlığı bilincinin geliştirilmesini hedefliyoruz. Jel ilaçlama uygulamamız aylık periyotlar halinde devam edecek” dedi.