İncirliova Belediyesi tarafından eğitimde fırsat eşitliği yaratabilmek amacıyla sınavlara hazırlanan öğrencilere internet ortamında dershane hizmeti vermek üzere ''Her Ev Dershane, Her Bilgisayar Öğretmen Projesi'' uygulamaya konuldu.
Proje İncirliova Halk Kütüphanesi'nde Belediye Başkanı Fadime Orbay'ın katılımıyla düzenlenen törenle öğrencilere projeyi tanıtan broşürler ve kişiye özel şifrelerin dağıtıldığı törenle başlatıldı.
Orbay, törende yaptığı konuşmada, başlatıkları interaktif eğitim ile öğrencilerin evlerinde, bilgisayar aracılığıyla sınavlara hazırlanabileceklerini belirtti.
İncirliova Belediyesi olarak eğitime verdikleri önemi ve desteği her zaman olduğu gibi bundan sonra da sürdüreceklerini ifade eden Orbay, şunları söyledi:
''Bugün burada ilk kez kullanıma sunuyor olduğumuz interaktif eğitim projemiz ile ilçe merkezinde bulunan tüm ilköğretim öğrencilerine güzel bir hizmet sunuyoruz. Belediyemizce hazırladığımız olduğumuz broşür, öğrenci şifre kartı ve başvuru formlarının da desteği ile öğrencilerimizin oldukça kolay olan bu uygulamayla başarılarına başarı katacağını, eğitimde başarı seviyesinin yükselmesini sağlayacağını ümit ediyoruz. Bu sistem içerisinde video konu anlatımları ders notları, konu tarama testleri var.''
Orbay, projenin en çok dershaneye gitme fırsatı olmayan öğrencileri hedef aldığını dile getirerek, ''Dershaneyi öğrencilerimizin evlerine getiriyoruz. Böylece öğrencilerimizin bu ihtiyacını gidermiş, ailelerinin omuzlarından da maddi anlamda bu yükü kaldırmış oluyoruz'' dedi.