Söke Belediyesi ilçede eğitim gören ihtiyaç sahibi öğrencilere, okul kıyafeti ve kırtasiye malzemesi yardımı yaptı.
Her yıl yeni eğitim, öğretim yılında Söke"de öğrenim gören öğrenciler için okul kıyafeti ve kırtasiye malzemesi yardımları Söke Belediyesi tarafından ihtiyaç sahibi öğrencilere ücretsiz olarak dağıtılıyor.
Bu yıl ilçede bulunan 18 ilköğretim okulu müdürlüklerinden alınan ihtiyaç sahibi öğrenci listelerine göre dağıtımı yapılan kırtasiye ve okul kıyafetleri, okul müdürlerine teslim ediliyor. Her okul belirlediği öğrencilere dağıtımını kendi yapıyor. 18 ilköğretim okulundan ihtiyaçları belirlenen 30"ar öğrenci olmak üzere toplam 540 öğrenciye kırtasiye ve okul kıyafeti yardımı yapılıyor. 300 öğrenciye okul kıyafeti, 240 öğrenciye ise kırtasiye yardımı yapıldığı öğrenildi.
Söke Belediye Başkan Yardımcısı Enver Helvacı, imkanları dahilinde belediye olarak eğitime gereken her türlü desteği verdiklerini söyledi. Helvacı, "Söke"de öğrenim gören ihtiyaç sahibi öğrencilerimizin ihtiyaçları olan okul kıyafetleri ve kırtasiye malzemeleri kendilerine belediyemiz tarafından okul müdürlerimiz aracılığı ise ücretsiz olarak dağıtılıyor. Her yıl gerçekleştirdiğimiz uygulamayı bu yılda gerçekleştirmiş olmaktan mutluyuz. Bundan sonraki yıllarda da kırtasiye ve okul kıyafeti yardımlarımızı yapmaya devam edeceğiz. Sosyal Belediyecilik anlayışı içinde belediyemiz yardıma muhtaç vatandaşlarımızın ihtiyaç duydukları anlarda yanlarında olmakta. Bizim için kutsal görevlerden birini daha layıkıyla yerine getirmekten dolayı vicdani rahatlık ve huzur içindeyiz" diye konuştu.
Gerçekleştirilen yardımlar dolayısı ile öğrenciler ve velileri başta olmak üzere okul müdürleri de memnuniyetlerini dile getiriyorlar.