Çevre yolu tamamlanana kadar şehir içinden geçen büyük tonajlı araçların izleyecek olduğu çevre bulvarının istimlak işlmleri devam ediyor. İzmir – Denizli ve Muğla hattı üzerinde Aydın"dan transit geçen araçların akışını şehir içine sokmadan sağlayacak olan çevre bulvarı 2010 Haziran"ında tamamlanacak.
Aydın-İzmir-Muğla trafik akışını rahatlatmak için yapımı başlanan yol çalışmalarını yerinde inceleyen Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, yolun tamamlanması halinde ASTİM Organiza Sanayi Bölgesi"nin ve ASTİS"in değer kazanacağını söyledi. Aydın içinden günlük 30 bin aracın geçtiğini bunların 10 bininin ağır vasıta olduğunu dikkat çeken Çerçioğlu, “İzmir, Denizli ve Muğla istikametinden gelerek Aydın"dan transit geçen araçların Aydın"a hiçbir faydası yok. İzmir – Aydın otoyolunun bittiği noktadan başlayan yol güzergahı boyunca yeni iş yerleri açılabilecek. ASTİM OSB kavşağında biten çevre bulvarından geçen araçlar, daha önce ne olduğunu bilmedikleri ASTİM ve ASTİS gibi Aydın için önemli olan sanayi merkezlerini de görmüş olacaklar. Dolayısıyla Aydın sanayisini de tanıtmış ve bir hareketlilik kazandırmış olacağız” dedi.
Çevre Bulvarı yol çalışmasının son bulduğu ASTİM OSB içerisinde ASTİM OSB Başkanı Mustafa Yılmaz Güngör ve ASTİS Başkanı Mustafa Şaylı ile birlikte incelemelerde bulunan Özlem Çerçioğlu, yolun tamamlanmasıyla şehir içine yüksek tonajlı araçların girişine izin verilmeyeceğini belirtti.