Aydın Belediyesinin mülkiyetinde bulunan ve 99 yıllığına Aydın Valiliğine tahsisi yapılan Mimar Sinan mahallesinde Kapalı Spor Salonunun tahsis iptali Meclis gündemine alınmış ve önceki 2.Eylül.2010 Çarşamba günlü meclis Toplantı gündemine alınan tahsis iptali konusu , görüşülürken AKP Meclis Grup başkanı Av. Nebil ALPASLAN “ daha önce geçerli yasa gereği yapılan tahsisin hukuken iyi incelenmesi gerektiği ve lehine tahsis yapılan idareler için Müktesep hak ortaya çıktığını , yeni yasanın geriye doğru işlemeyeceğini belirterek , bu nedenle konunun Hukuk komisyonuna da havale edilmesi gerektiği “ önerisi üzerine , Meclis Hukuk ve Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilen tahsis iptali müştereken iki komisyon tarafından değerlendirildi.
Aydın Belediye Meclisinin 3.Eylül.2010 tarhli, Meclis toplantısında Komisyonların raporları görüşülerek , AKP 'li 5 Meclis üyesinin red oyuna karşın toplantı çoğunluk kararı ile ve oyçokluğuyla İl Özel idaresine ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne yapılan tahsis kaldırılarak iptal edildi. Büfeler, Trallieis Kazı Evi, Nakliyatçılar durağı ve İl Kriz merkezi binasından sonra Aydın belediyesi Valilik Birimlerine tahsisli taşınmazlarını teker teker geri almağa devam ediyor.

TAHSİSİN PERDE ARKASI

Mülkiyeti Aydın belediyesine ait Mimar Sinan Mahallesinde Aydınspor tesisleri yanındaki 4 dönüm alanındaki köşebaşı arsa 2002 yılında 1580 sayılı belediyeler yasası 70. maddesi gereğince Önceki dönemde Kamu yararı gözetilerek , 19.06.2002 tarih ve 73 sayılı meclis kararı ile yarısı İl Özel idare Müdürlüğü, ve diğer yarısı Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne tahsis edilerek, 23.08.2002 tarihinde de Mimar Sinan kapalı Spor salonunun , 99 yıllık kullanım hakkı tapuya tescil edilmişti.Temelleri Aydın Belediyesince atılan tesisisin üst yapısı ise 2002 yılında İl özel idaresi ve Gençlik ve Spor Müdürlüğü bütçelerinden ortaklaşa temin edilen 2 milyon TL ödenekle tamamlanarak hizmete açılmıştı.
Aydının spor çevresinde amatör spor ve okul etkinliklerine sahne olan modern bina 8 yıldır Aydına hizmet vermekte iken , 1580 sayılı yasada 70. maddede süre kısıtlaması bulunmadığından 99 yıllık süreyi çok uzun bulan ÇERÇİOĞLU başkanlığındaki Aydın Belediye Meclisi , yeniden düzenlenen 5393 sayılı belediyeler yasası 75. maddesinde tahsis süresine sınırlama getirilmesi ve 25 yılla sınırlandırılması nedeniyle konu 1. Eylül günlü meclis toplantısında gündeme alarak komisyonlara havale edilmişti.Aydın Belediye Başkanı Özlem ÇERÇİOĞLU , İl Özel İdare Genel Sekreteri Halil İbrahim AKTEMUR ile tahsisin iptali konusunu görüştüğünü belirterek , Konunun Hukuki ve İdari boyutu açısından İl Özel idare ve Belediye Hukukçularının müştereken tahsisin iptali konusunun değerlendirdiği toplantıdan sonra , Plan Bütçe ve Hukuk komisyonlarının raporlarını düzenlediği öğrenildi.


TESİS ARTIK AYDIN BELEDİYESİNİN.

Bugün 3 Eylül Cuma günü Ramazan nedeniyle daha erken ve saat 16.00 da toplanan Aydın Belediye Meclisi , Mimar Sinan mahallesinde yer alan ve tapunun 1673 ada, 2 parselinde , Aydın Belediyesi adına kayıtlı sosyal kültürel ve spor amaçlı merkez olarak kullanılan taşınmazın Gençlik Spor Genel Müdürlüğü ve İl Özel İdaresine 99 yıl süreli tahsis işlemine ilişkin komisyon raporları görüşülürken rapora şerh koyan AKP'li Meclis Grup başkanı Nebil ALPASLAN ile AKP Meclis üyesi Mehmet TUĞCU " iptal kararının hukuki sorunlar ortaya çıkarabileceğini, tesisin yapısının tahsis edilen Valilik Birimlerine ait ödenklerle yapıldığından Belediyenin yüklü bedellerle yapı bedelini geri ödemek zorunda kalacağını ,arsasının bedelini takidr edilerek tesisin devrini önermesine rağmen " yapılan oylamada AKP 'li 5 Meclis üyesinin red oyuna karşın toplantı çoğunluk kararı ile ve oyçokluğuyla İl Özel idaresine ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne yapılan tahsis kaldırılarak iptal edildi.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün her türlü amatör sportif faaliyetlerinde kullanılan Tesisin Tahsisin iptal kararı üzerine , Aydın Spor çevrelerinde ve Gençlik ve Spor Müdürlüğü camiasında kırgınlık ve üzüntüyle karşılandığı öğrenildi.

Haber: Mehmet Özçakır