Söke Belediyesi, İstanbul Yıldız teknik Üniversitesi"nde AKOS"u anlattı. Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü"nün daveti üzerine, üniversiteye giden Söke Belediyesi yaptığı çalışmaları üniversitelilerle paylaştı.
2010-2011 Güz Dönemi Planlama dersi kapsamında Söke"ye gelerek analitik çalışmalar yapan Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü"nün dersine konuk olan Söke Belediyesi AKOS çalışmaları ile sunum gerçekleştirdi. 29-30 Aralık tarihlerinde gerçekleşen sunumda Söke Belediyesi Bilgi İşlem Birimi"nden Mehmet Zeylan"ın yanında, Söke Belediyesi"nin çözüm ortağı SAMPAŞ firmasından GIS Destek Uzmanı Ozan Demirdöven ve İş Geliştirme Direktörü Coşkun Ağacıklı bulundu.
Sunumu izleyenler arasında Dekan Prof Dr. Murat Taygeniş, Dekan yardımcısı Yrd. Doç Dr. Funda Kerestecioğlu, Bölüm Başkanı Hüseyin Cengiz, öğretim görevlileri Prof Dr. Betül Şengezer, Prof. Dr. Ayşenur Ökten, Yrd. Doç. Dr. Elif Örnek Özden, Yrd. Doç. Dr. Ercan Koç, araştırma görevlileri Emrah Altınok, Sevim Kozaman, Ebru Seçkin ve Gözdem Aysu da yer aldı.
Gerçekleşen sunumun sonunda Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Funda Kerestecioğlu günün anısı olarak plaket ve çeşitli hediyeler takdim etti. Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekan Yardımcısı Funda Kerestecioğlu, üniversite olarak Söke Belediyesine yeni projelerinde destek olmaya hazır olduklarını belirterek, “Bir süre önce bölüm öğrencilerinin Söke"de gerçekleştirdikleri çalışmada verdiği destekten dolayı Söke Belediyesi"ne teşekkür ederim” dedi.
Yıldız Teknik Üniversitesi"nin yaptıkları çalışmaları yakından izlemesi ve beğenilerini sunmasının mutluluk verici olduğunu belirten Söke Belediyesi Bilgi İşlem Birimi"nden Mehmet Zeylan; “Akademisyenler ve konunun mutfağında eğitim gören üniversite öğrencilerine sunum yapmak oldukça heyecan vericiydi. Söke Belediyesi"nin yıllar öncesinden birçok işi gerçekleştirmiş olması, Nazım İmar Planı ve AKOS gibi çalışmaların hayata geçirilmiş olması büyük takdir topluyor. Bu durum bizi tabi ki Belediye yönetimimiz ve tüm Sökeliler adına fazlasıyla memnun ediyor” dedi.