Kuşadası Belediyesi'nde, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Halkla İlişkiler Bürosu bünyesinde yabancılar masası kuruldu. Ev satın alarak Kuşadası'nda yaşamaya başlayan yabancı uyrukluların sorunlarını dinlemek amacıyla düzenlenen toplantıya,

İngiltere'nin İzmir Konsolosu William Buttigieg de katıldı.

Kuşadası Meclis Salonu'nda düzenlenen toplantıya, Kuşadası Belediyesi Başkan Yardımcıları Erdoğan Uyan ve Mehmet Bademci ile İngiltere'nin İzmir Konsolosu William Buttigieg, belediye meclisi üyeleri, belediyenin birim müdürleri ile Kuşadası'nda yaşamlarını sürdüren çok sayıda yabancı uyruklu katıldı. Toplantıda, ev satın alarak Kuşadası'nda yaşamaya başlayan yabancılara yönelik çalışmalar ve hayata geçirilecek projeler anlatıldı ve Kuşadası'nda yaşayan yabancıların sorunları, şikayetleri ve önerileri dinlendi.

Toplantıda konuşan İngiltere'nin İzmir Konsolosu William Buttigieg, kendi ülkesinin vatandaşlarına hangi konularda ve hangi sorunlarda kendilerine müracaat edeceklerini anlatırken, ayrıca yabancılara yönelik Kuşadası'nda yapılan ortak çalışmalar hakkında bilgi verdi. Konsolos Buttigieg, Konsolosluk olarak vize ve diğer evrak problemleri dışında genel sorunlarla ilgili ortak çalışma yaptıklarını belirterek "Sizlere doğru yerlere yönlendirip probleminizi en kısa sürede çözmeyi hedefliyoruz. Didim'de uyguladığımız Danışmanlık Masası'nı Kuşadası Belediyesi'nin desteği ile Kuşadası'nda da hayata geçiriyoruz. Bu sayede dilediğiniz zaman arkadaşlarımıza gelip problemlerinizi paylaştırabilecek ve sonuç alabileceksiniz " dedi.

Kuşadası Belediye Başkan Yardımcısı Erdoğan Uyan ise belediyenin yabancılara yönelik yaptığı çalışmaları anlatarak şunları söyledi:

"Konsolos beyin söylediği gibi sizlere yardımcı olmak için bir dizi çalışma yapıyoruz. Belediye olarak Halkla İlişkiler bölümünde bir yabancılar masası oluşturulmuştur. Orada herhangi bir probleminizi anlatıp size yardımcı olabilecek iki belediye görevlisi bulunmaktadır. Bunun dışında ücretsiz telefon hattından ulaşabileceğiniz Kuşadası Belediyesi Çağrı Merkezi sizin sorunlarınızı dinlemek için 24 saat hizmetinizde bulunmaktadır. Belediye olarak sorunlarınızı derinlemesine araştırıp beraberce çözmek için buradayız. Danışmanlık Masası Projesini hayata geçirdiğimizde gönüllü yabancı vatandaşlar bulunacak. Bu kişilerde belediye görevlileri ile birlikte bina içinde tüm birimlerle ilgili çalışmaları hızlı bir şekilde hayata geçirilmesi için çalışılacak ve yabancı vatandaşlar doğru şekilde yönlendirilecektir. Hep beraber çalışarak Kuşadası'nı daha modern bir marka kent yapacağız. Siz, bizim için yabancı değilsiniz, biz sizleri artık Kuşadalı olarak görüyoruz."
 

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png