YAZ gecelerinin kan emicileri sivrisinekler, Adana"da belediyeler arasında kaos yarattı. Merkez Çukurova Belediyesi ekipleri sivrisinek ilaçlaması yaparken, bir başka merkez ilçe olan Seyhan"da ise hiç ilaçlama yapılmaması yüzünden kent sivrisinek istilasına uğradı.


Sayıştay denetçilerinin sivrisinekle mücadele harcamaları nedeniyle Antalya"nın Muratpaşa Belediyesi"nde 1 milyon 74 bin lira zimmet çıkarması ve konunun yargıya taşınıp, Sayıştay ve Danıştay"ın "Sivrisinekle mücadele görevi büyükşehir belediyesinindir" yönündeki kararı, merkez Seyhan Belediyesi ile Adana Büyükşehir Belediyesi"ni karşı karşıya getirdi.

Zimmet ve yargı kararları üzerine 11 Mayıs"ta sivrisinekle mücadeleyi durdurup, bu görevin Adana Büyükşehir Belediyesi"ne ait olduğu açıklayan ve durumu resmi yazı ile ilgililerine ileten Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk, Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Fethi Coşkuntuncel"in "Görev devretme yetkiniz yoktur" yazısı üzerine 2. İdare Mahkemesi"ne iptal ve yürütmeyi durdurma davası açtı. Mahkeme Seyhan Belediyesi"ni haklı bulup, Adana Büyükşehir Belediyesi"nin işlemiyle ilgili yürütmenin durdurulmasına karar verdi. Başkan Azim Öztürk, sivrisinekle mücadele görevinin Adana Büyükşehir Belediyesi"nde olduğunu, bu nedenle ilaçlama yapmayacaklarını belirtti.

VALİ ARAYA GİRDİ AMA...

Sivrisinekle mücadelenin ilçe belediyelerinin görevi olmaktan çıktığına ilişkin tartışmalar üzerine Adana Valisi İlhan Atış, 15 Mayıs"ta belediyeler arasında ihtilaflar giderilinceye kadar merkez ilçe belediyelerinin ilaçlamayı sürdürmesi talimatı vermişti. Ancak, Seyhan Belediyesi"nin başvurusuyla alınan mahkeme kararı, kent gündeminde "Sivrisineği kim öldürecek?" sorusunu yeniden tartışmaya açtı.

AKP"li Seyhan Belediyesi"nin yanı sıra aynı partili Yüreğir ve Sarıçam belediyelerinin de benzer yönde karar çıkartmak amacıyla dava açmaya hazırlandığı belirtildi. DHA