BAŞKAN ORTEKİN'İN CEVABI NE OLDU?

HABERİN VİDEOSUNU İZLEYİN!

AYDINPOST ÖZEL- CHP Merkez İlçe Başkanı ve Aydın Belediye Meclis Üyesi Barkan Kalınomuz, Aydın Belediyesi"nde 2005 yılında yapılan bir ihalesinde usulsüz satın alımın yapıldığını iddia etti. 2005 yılında alınan araç 3 yıldır da kullanılamadığını açıkladı.

Bugün parti binasında yaptığı basın açıklamasıyla 350 milyar değerindeki bir öncü araca 894 milyar lira ödendiğini belgeleriyle gösteren Barkan Kalınomuz, “Bir takım üstün özellikleri belki olabilin fakat uzay mekiği mi alıyorsunuz 894 milyara. Üstelik bu araç alınmış alınmasına da aracın plakası da yok. Yani trafiğe çıkışı bir türlü yapılmamış. Ruhsatları çıkartılmamış” dedi.

Aydın Emniyet Müdürlüğü"ne ruhsat işlemleriyle alakalı yazının yazıldığını fakat ihaleyi alan Cersan adlı firmanın yeterlilik belgesinin olmaması nedeniyle trafikteki işlemlerinin de yapılmadığını söyleyen Başkan Kalınomuz, “Yeterlilik belgesi olmayan bir firma ihaleye alınmış ve ihaleyi kazanabilmiş de. Belediyenin parası doğru kullanmanız lazım. Çünkü o para vatandaşın ödediği paradır. Bu konudaki gelişmeyi partimizin meclis üyeleriyle de paylaştım. Dosyayı Cumhuriyet Savcılığı"na da götürüp gerekli hukuksal süreci başlatacağım” diye konuştu.

Daha bir kez olsun kullanılmadığının kendisine iletildiğini kaydeden Kalınomuz, "Aracın fotoğraflarını dün itibariyle cep telefonu aracılığıyla çektiğini ve aracın kilometresinin de 2 bin 473"te olduğunu açıkladı. Peki sıfır km alınan bu araç kullanılmadan nasıl oluyor da 2473 km yapabiliyor? Bu araç kaza yapsa, birine çarpsa hesabını kim verecek? Bir de işin daha da komik tarafı Sayıştay denetiminden geçmiş olması. Hiçbiri sormaya akıl edememiş” dedi.

894 milyara alınan aracın Aydın Belediyesi"nin itfaiye alanında park halinde olduğunu belirten Kalınomuz, Iveco firmasına ait olan ve Cersan tarafından yapılan aracın alımında şirket ortaklığı noktasında bir araştırma yapmadığını, konuyu bir ihbar sayesinde öğrendiğini açıkladı.