19 kişiden 8’i tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 11 kişi serbest bırakıldı. Önceki gün de adliyeye sevkedilen 5 kişiden 3’ü tutuklanmıştı.

Bu arada STAR ikinci baskının ayrıntılarına ulaştı. Bilirkişi raporlarına göre, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun, 2009 yerel seçimlerinde seçim bürolarına gönderilen sandviç, meyve suyu ve suların, 23 Nisan’da çocuklara dağıtılmış gibi gösterildiği tespit edildi. Raporda, “2009 Şubat ve Mart’taki sandviç alımlarının önemli kısmının seçim bürolarına gönderildiği ancak işlemlerin gizlenmesi amacıyla Nisan’da da sandviç alımı gerçekleştirildiği ve 23 Nisan kutlamalarında da sandviç dağıtımı yapıldığı, bu sayede seçim bürolarına göndermelerin perdelenmesi amaçlandığı kanaatine varılmıştır” denildi.

Konuşmalar kayıt altında

Zanlıların, faturalara, teslimat adresi olarak “CHP seçim bürolarını” yazdığı, teslim alan imzası bölümünde de tahrifat yaptıkları rapora yansıdı. Raporda, Satınalma Müdür Yardımcısı Cemal Hayati Öztürk’ün yaptığı bir telefon görüşmesinde “Soğuk sandiviç bilmem ne işte o kesilen faturalar onları şeyde kullanıldı ama 23 Nisan bilmem ne gibi seçimden sonra öyle o ad altında giydirildi” sözleri de yer aldı.