Didim Belediye Meclis Salonunda yapılan imza törenine Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı, Belediye Başkan Yardımcılar Ahmet Karaoğlu ve Süleyman Böcü, Tüm Bel-Sen Aydın Şube Başkanı Münir Ali Koç, Şube Yönetim Kurulu Üyesi Sevda İliş, Tüm Bel-Sen Didim Temsilcileri Özdel Gündüz ve Badeser Dumlupınar ve Belediye memurları katıldı.
Didim Belediyesinde atılan imzalar sonucunda Didim Belediyesinde çalışan 36 memur 2009 yılında imzalanan protokol çerçevesinde kazanılan haklarının 2010 yılı içinde geçerli olduğu bildirildi. Memurlara 2010 yılında zam yapılmazken, Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı, “Zam yapmayı isterdik ama ülkemizin ekonomik koşullar ve belediyenin durumu ortada…2004 yılında İzmir"deki belediyeler 117 TL yardım yaparken, biz 500 TL yardım yapmıştık. Önümüzdeki yıl inşallah durumlar iyi olduğunda çalışanlarımızın hakkını vermeyi hedefliyoruz” dedi.
Toplu Sözleşme öncesinde Belediye çalışanlarının son anayasa değişiklikleri hakkında Şube Başkanı Münir Ali Koç"tan bilgi aldılar. Ardından konuşan Başkan Mümin Kamacı Sendika ile Didim Belediyesindeki üyeleri arasında bir iletişim kopukluğun göstergesi olduğunu bunu konuşmalardan anladığını ve bu sebepten dolayı sendikanın üyelerine bilgilendirme çalışması yapması gerektiğini dile getirdi.
Ardından toplu sözleşmeye değinen Başkan Kamacı ülke koşullarıyla Didim"in koşullarının farklı olduğunu kaydederken “İlçemizin yaz ve kış nüfusu farklı; bu fark yaz aylarında neredeyse 5 katı buluyor. Biz bu ortamda hizmet vermeye çalışıyoruz. Özellikle kışın ekonomi anlamda değişiklikler yaşanıyor. Hükümetten de yeterli destek alamıyoruz. İşçilerimizle geçtiğimiz günlerde anlaştık. 2004 yılında göreve geldiğimizde işçilerimiz ve memurlarımıza iyileştirmeye yapmaya çalıştık. Bu yıl memurlarımıza fazla bir şey yapamadık. Geçen yıl da aynı şekilde; ama biz ya hep olsun, ya hiç olmasın şeklinde düşündük. Bu anlamda sendika temsilcilerimizde bizi anladı. Alın terine çok önem veriyoruz. Bunu da geldiğimiz günden beri göstermeye çalıştık. Zam yapmayı isterdik ama ülkemizin ekonomik koşullar ve belediyenin durumu ortada…2004 yılında İzmir"deki belediyeler 117 TL yardım yaparken, biz 500 TL yardım yapmıştık. Biz popülist yaklaşımlar içinde olmadık. Her ay 1 Milyon TL maaş ödüyoruz. İller Bankasından biz gelen para 400 Bin TL, durumlar ortada yani... Önümüzdeki yıl inşallah durumlar iyi olduğunda çalışanlarımızın hakkını vermeyi hedefliyoruz” şeklinde konuştu.
Tüm Bel-Sen Aydın Şube Başkanı Münir Ali Koç ise Aydın genelinde 39 belediyede örgütlü olduklarını ve 18"inde toplu sözleşme haklarının bulunduğunu söylerken “Üyelerimize yönelik eğitim çalışmalarını önümüzdeki dönem planlayacağız. Yapılan protokolün hayırlı olmasını diliyorum.”dedi. Konuşmaların ardından imzalar atılırken, hayırlı olması temennisinde bulundu. Yapılan protokol çerçevesinde 2009 yılındaki kazanılmış hakların 2010 yılı içinde geçerli olduğu buna göre 36 memura; Aylık 500 TL iyileştirme, Ramazan Bayramında 400, Kurban Bayramında 450 TL ve okul, yakacak ve gıda yardımı yapılması konusunda mutabakata varıldı. -iha