Ankara'nın Pursaklar ilçesinde, içerisinde cüzdanın da olduğu çanta bulan belediye temizlik işçisi, çantayı sahibine teslim etti.

Eşinin tayin işleri nedeniyle acele davranan çanta sahibi Yaşar Özoğul, bir anlık dalgınlık sonucu içinde para cüzdanı, kimlik, ehliyet, banka kredi kartları, diploma gibi önemli evraklarla bir miktar paranın olduğu çantasını kaybetti. Çantanın kaybolduğu haberi ise çantayı bulan Aydın Altınlı’nın cüzdanda yer alan telefon numarasını aramasıyla öğrenildi. Yaşar Özoğul, "Eşimin tayin işleri nedeniyle Pursaklar’da bulunuyordum. Pursaklar Mezarlığı mevkiinde arabama binerken telaşla çantamı unutmuşum. İçinde tüm banka kartlarım, kimlik belgem, para cüzdanım ve diploma gibi evrakların bulunduğu çantamı belediye çalışanı Aydın Altınlı’nın araması sonucu fark ettim. Beni arayıp çantamı bulduğunu söylediğinde gerçekten çantamın yanımda olmadığını fark ettim. Kendisinin bu onurlu davranışını ve dürüstlüğünü takdir ettim." dedi.

Kaybolan çantayı bulan Aydın Altınlı ise olayı şöyle anlattı: "Çöpleri aldığım sırada bir poşet dikkatimi çekti. Baktım içinde cüzdan ve kıymetli evrak var. O anda ne yapacağımı bilemedim ve sahip olduğum ahlak gereği emanetin ehline verilmesi gerektiği ilkesiyle çantanın sahibine nasıl ulaşacağımı düşündüm. Çantanın içinden çıkan bir evrakta ‘Diyanet kimlik kartı’nı görünce Diyanet’te çalışan komşuma ne yapmam gerektiğini sordum. Onun yardımıyla çantanın sahibi Yaşar Hoca’ya ulaştık. Kendisi uzakta olduğu için ağabeyi evimize gelip çantayı teslim aldı." dedi.