Söke şehir merkezinde bulunan ve 500 kişi kapasiteli tarihi Efes Sineması'nın sahipleri ile anlaşmaya varıldığı ve yıllık 33 bin YTL bedelle kiralandığı öğrenildi.
Konuyla ilgili olarak bilgi veren Söke Belediye Başkan Yardımcısı Enver Helvacı, “Sökemizin böyle bir sosyal ve kültürel faaliyetlerin yapılabileceği mekana ihtiyacı vardı. Belediye Meclisimizde daha önce görüşülen Efes Sineması'nın kiralanması konusu sinemanın sahipleri ile yapılan görüşmeler sonunda kesinleşti. Efes Sineması salonunu Belediye'nin aktiviteleri yanında ilçemizin kurum ve kuruluşları ile sivil toplum örgütlerinin faaliyetlerine de vereceğiz” dedi.
Söke Belediyesi Kültür Komisyonu açılışın konser ile gerçekleşmesi için çalışmalarını tamamladı. Sinemanın 17 Nisan 2008 günü 'Düş Sokağı Sakinleri' grubundan Murat Çelik'in konseri ile açılacağı bildirildi. Söke Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi'nin talimatıyla kiralanan sinemada her hafta sosyal ve kültürel etkinlik düzenleneceği bu kapsamda ilk olarak 25 Nisan 2008 günü sahne sirk gösterisi ve ardından Söke Belediyesi THM Korosu konseri verileceği kaydedildi.
Söke Belediye Başkan Yardımcısı ve Kültür Komisyonu Başkanı Hatice Sarınç; “Ücretsiz olarak gerçekleştireceğimiz etkinliklerimize tüm vatandaşlarımızın katılımını bekliyoruz” dedi.