Yılmaz Onay’ın yazdığı, ABŞT Genel Sanat Yönetmeni Serkan Fırtına’nın yönettiği “Şarkılarımız Ölmesin” adlı, savaşın anlamsızlığına karşı barışın ve beraber yaşama duygusunun güzelliklerini sunan oyun, ABŞT Şükran Güngör Sahnesi’nde yeni tiyatro sezonunda her çarşamba ve on beş günde bir cumartesi günleri saat 14.00’de perdelerini açacak. Yıl boyunca küçük izleyicileri, ailelerini ve öğretmenlerini ağırlayacak.
Bunun yanı sıra büyükler için Aziz Nesin’in önemli kara komedilerinden “Hadi Öldürsene Canikom” adlı oyun, belirlenen aylık program çerçevesinde ABŞT Şükran Güngör Sahnesi’nde seyirciyle buluşacak.
Aydınlı tiyatro severler için bu yıl önemli bir repertuar hazırladıklarını söyleyen Genel Sanat Yönetmeni Serkan Fırtına “Yeni bir tiyatro sezonu açılırken Aydın Belediyesi Şehir Tiyatroları olarak çok mutluyuz ve geleceğe umutla bakıyoruz. Sayın Belediye Başkanımız Özlem Çerçioğlu’nun desteği ile sürdürdüğümüz bu yolculukta bu yıl çok değerli yazarların oyunlarını repertuarımıza almaktan onur duyuyoruz” dedi.
Bir şehir tiyatrosu olarak, görevlerinin sadece oyun sahnelemek olmadığının bilincinde olduklarını vurgulayan Serkan Fırtına, “Kentimizdeki Çocuk Kültür Merkezleri’nde ve ABŞT Muzaffer İzgü Sahnesi’nde çocuklara ve her yaştan yetişkine tiyatro ve drama dersleri vererek, tiyatroyu halkın geniş kesimleri ile tanıştırmayı sürdürüyoruz. Çocuk Tiyatrosu birimimiz şehrimizdeki hemen hemen tüm küçük tiyatro severlere ulaşıyor. Geleceğin seyircilerini yetiştirmenin sorumluluğuyla, titiz ve bilimsel yöntemlerle faaliyetlerimize devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.