Aydın’da 14 yıl önce dönemin Belediye Başkanı Hüseyin Aksu tarafından inşaatına başlanan ve geçen sürede çeşitli nedenlerle tamamlanamayan Belediye Sarayı inşaatı start alıyor. 11 milyon 844 bin TL'ye ihaleyi alan İzmir merkezli ERKA İnşaat ile Aydın Belediyesi sözleşme imzaladı ve yer temini gerçekleşti. 
Bittiğinde akıllı otomasyon sistemi ve çevreci özelliğiyle ısıtılacak olan ve Türkiye'ye örnek olacak binanın inşaatı için Belediye bugün yer teslimini yaptı. İnşat ihalesini alan firma yarından itibaren şantiyeyi kurarak inşaata başlayacağı öğrenildi. Üstüne 3 kat daha çıkacak ve 2 zemin katıyla birlikte toplam 10 kat olacak binayı, firma yılbaşında bitirmiş olarak teslim edecek.
Konuyla ilgili bilgi veren Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, toplam 22 bin metrekare kullanım alanı olacak binanın ısıtma ve soğutma sistemi ile akıllı otomasyon sisteminin Türkiye'ye örnek olacak şekilde projelendirildiğini söyledi.

YENİ BİNA GÜNEŞ ENERJİSİ YARDIMIYLA ISITILACAK
Binanın yeni yıla yetişeceğini ifade eden Başkan Çerçioğlu, “Binanın yanında 20-24 derecelik su çıkan bir kuyu var. Bu kuyudaki su yazın ortalama 32 derecelik sıcaklıkta soğutma sisteminin içinde dolaştırılacak. Böylece 12 derecelik bir düşüş sağlanacak. Bu sistem sayesinde yılda 72 bin liralık tasarruf sağlanacak. Kışın da Güneş enerjisi ile ısıtılan su ana tesisatta dolaştırılarak yine enerji tasarrufu sağlanacak. Böylece hem enerji tasarrufu hem de yüzde 60 kirliliği azaltarak, çevreci bir binaya kavuşmuş olacağız” dedi.
Yeni binanın halk ve personel olmak üzere 2 giriş kapısı olacağını kaydeden Çerçioğlu, “İçeride 3, dışarıda da panoramik bir asansör olacak. Binanın dış camı 3.2 cm kalındığında ısıyı geçirmeyen argon gazlı reflekte cam olacak. Meclis salonu ve başkanlık katı en üst katta yer alacak” şeklinde konuştu.