Belediye Başkanlık makamında düzenlenen toplantıya Başkan Kamacı’nın yanı sıra Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Karaoğlu, Zabıta Müdürü Nevzat Oğuz ve Kültür İşleri Müdürü Şahap Gönül’de katıldı. Başkan Kamacı’ya üst yapı çalışmaları sorulurken Kamacı Ziraat Bankası ile Devlet Hastanesi arasında kalan 27 bin m2’lik bölgede taş parke döşenmesi için ihalenin çıktığını belirterek çalışmaların kısa sürede başlayacağını söyledi.
Gıda ve eğlence amaçlı işletmelerin ruhsatlarına göre çalışmadığını dile getirmesi üzerine konuşan Kamacı, “Her yıl denetimler yapılıyor; ruhsatları Zabıtalarımızca kontrol ediliyor. Geçmişte alınan ruhsatlar var; işletme sahibine hem restaurant, hem kafe hem de bar ruhsatı bir arada verilmiş. Bu sıkıntı her zaman dile getiriliyor”dedi.
Konuyla ilgili görüşlerini dile getiren Başkan Yardımcısı Ahmet Karaoğlu ise “Gündüz Restaurant, akşam kafe gece yarısı ise Bar olan yerler var. Bu tür yerlerde daha önceden ruhsat alan yerler de var. Bu ruhsat kontrolü her yıl yapılıyor. Hem zabıta hem de İlçede kamu kurumların temsilcilerinin de yer aldığı komisyonca oluşturuluyor. Yıllardır bu sorun aynı; Restaurant zamanın da kapanmalı; yemeğine yiyen turiste ardından bar’daki sistem sunulmamalı” dedi.
Karaoğlu yeni hazırlanacak bir yönetmelikle ruhsatları ayırabileceklerini belirtti. Başkan Kamacı ise “Restaurant, içkili restaurant, kafeterya ve bar gibi yeniden adlandırılarak ruhsat verilebilir. Yeni yönetmelikte zaten ruhsatta içkili diye yazmalı. Bununla ilgili çalışma mecliste de görüşebilir. Bu uygulamayı gelecek yıl sokabiliriz” diye konuştu.
CANLI MÜZİK HARCI GÖRÜŞÜLECEK
Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Karaoğlu Canlı müzik harcı konusunda yapılan itirazlarla ilgili de bilgiler aktararak, “Yeni yönetmeliğe göre radyo bile çalınca canlı müziğe giriyor. Burada küçük büyük diye de işletmeler ayrılmıyor. Biz 3 bin 600 TL canlı müzik ruhsat harcı istiyoruz. Burada rakamı yüksek tutma da şu da düşünüldü; Eline saz alan canlı müzik yaptırıyor ve kirli ve kötü bir ses kirliliği neden olunuyor. Bununla ilgili itirazlar geldi ve harç ücretinin yeniden görüşülmesi istendi. Bu konuyla ilgili Çevre Mühendislerimiz bir çalışma yapacak ve konuyu yeniden ele alacağız” şeklinde konuştu.

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png