AYDINPOST ÖZEL-Aydın Müftülüğü'nün kamuoyuna bir süredir duyurusunu yaptığı ve yardım da topladığı külliye projesine Aydın Belediyesi'nin onay vermediği gerekçesiyle ruhsatının iptal olduğu ortaya çıktı.

9 bin 226 metrekare arsa üzerine kurulacak olan külliye projesinde müftülük hizmet binası, cami, Kur'an Kursu, kütüphane, konferans salonu ve sosyal tesis birimleri yer alacaktı.

2008 yılında eski Başkan İlhami Ortekin döneminde inşaat ruhsatını alan Aydın Müftülüğü"nün bu projesi için her hafta Cuma günleri vatandaşlardan da yardım toplanıyor.

MÜFTÜ BAYRAK: AÇIKLAMA YAPACAĞIZ

Aydın Belediyesi'nin projeyle ilgili iptal karar yazısını Aydın Müftülüğü'ne yolladığı öğrenilirken, Müftülük konuyla ilgili olarak henüz açıklama yapmadı.

İl Müftüsü Hıdır Bayrak ise, "Konuya ilişkin açıklama yapma hazırlığındayız. Kısa bir süre sonra kamuoyunu bilgilendireceğiz" dedi.

 

KAYA: RUHSATIN ALTINDA İMAR MÜDÜRÜNÜN BİLE İMZASI YOK!

Aydın Belediye Başkan Yardımcısı Kamil Kaya, külliye projesinin inşaat ruhsatının iptal edilmesi kararıyla ilgili olarak, "İnşaat ruhsatı 18 Mart 2008'de verilmiş. Seçimden önce verilen bir ruhsat fakat imar müdürünün bile imzası yok altında. Şüpheyle bakmış imar müdürü. Bizdeki projeye bakılırsa yapılacak inşaatta alış veriş merkezi görünüyor" dedi.

Aynı arazide belediyenin de hissesi bulunduğunun altını çizen Başkan Yardımcısı Kaya, "O alanda mülkiyet sorunu var. İnşaatı yapacak olan devlet kurumu değil. Fakat fenni mesuliyet Bayındırlık'a üstlendirilmiş. Diyanet Vakfı'nın yapacağı işi yapı denetim firmalarının üstlenmesi gerekiyor. İnşaatla ilgili olarak ödenmesi gereken harçlar var, onlar da yatırılmamış bugüne kadar" diye konuştu.

Alışveriş merkezini projeden çıkartın dediklerini söyleyen Kaya, "Bu haliyle projeyi kabul edemeyeceğimizi söyledik. Ruhsat konusunda AKP'li meclis üyeleri de devreye girince onlarla da konuştuk. İzah ettik. Projede fast food alanları, otopark ve alışveriş merkezi var. 623 metrekarelik alanda ticarethane ve restaurant görünüyor. Yeraltında iki adet otopark var" dedi.