Mimarlar Odası Didim Temsilciliği ve Didim Belediyesi, Didim"in daha iyi bir kent ve yaşam alanı haline getirilebilmesi için işbirliği kararı aldı.
Mimarlar Odası Didim Temsilciliği tarafından "Mimarlık Haftası" nedeniyle yapılan açıklamada, 4 Ekim"de düzenlenecek olan 2010 yılı Mimarlık Gününün temasının “Daha İyi Kentler, Daha İyi Yaşamlar ve Tasarımda Sürdürülebilirlik” olduğu ifade edildi.
Didim"de tasarımda sürdürebilirlik, daha iyi kentler ve yaşamlar oluşturabilmek adına Didim Belediye Başkan Vekili Ercan Atasoy ile yapılan görüşmelerde belediye ile oda arasında protokol yapma kararının alındığı bildirilen açıklamada, “Daha iyi bir kent ve daha iyi bir yaşam için mimarlık ve tasarımın rolünün toplumda buluşturulması, iklim değişikliklerinin yapılı çevre üzerindeki olumsuz etkilerini azaltmak veya tersine çevirmek konusunda Mimarlık mesleğinin sorumluluklarının üzerinde durulacak bir yıl yaşayacağız. Dünya Mimarlarının tasarımları aracılığıyla çevresel etkiyi minimuma indirebilecekleri ve sürdürebilir bir çevreye katkıda bulunabilecekleri Uluslararası Mimarlık Konseyi tarafından bildirilmektedir. İlçemizde de mimarların tasarımda sürdürebilirlik, daha iyi kentler ve yaşamlar oluşturabilmek adına meslek odamızın çalışmaları başlamıştır. Didim"de Belediye Başkan Vekili Ercan Atasoy ile yapılan görüşmeler sonucunda ilk defa kapsamlı bir protokol yapılmasının çalışmaları bitmek üzerededir. Bu protokolü çok önemsediğimizin kamuoyu tarafından iyi bilinmesini istemekteyiz. Meslek alanımızın tüm aktörlerini de kapsayan birlikte iş yapma, protokolleri ile bu yılki Mimarlık temasına dönük çalışmaları hep birlikte yapacağız. Engelsiz kentler, yapı denetimi, istihdam, tasarımda yerindelik, kanun ve yönetmeliklerle sahte mimarlarla mücadele konusunda meslek odamızın çalışmalarının sonuçlarını almaya başladığımızı, ancak Meslek alanımızla ilgili ülkemizde daha çok eksiklerin olduğunu da bilerek bu yılki Mimarlık temasının tüm Habitat"a hayırlı olmasını temenni ediyor ve Dünya Mimarlık Gününüzü Kutluyoruz” denildi.