Akbük Belediye Meclis Toplantı Salonu'nda yapılan toplantının açılışında konuşan Başkan Sandalcı, “Gündem maddelerimizin görüşülmesinden önce, bir önceki meclisimizde alınan kararların uygulanışı ve yapılan diğer çalışma ve etkinlikler ile ilgili olarak sizleri bilgilendirmek istiyorum” dedi.
21 maddeden oluşan günden maddelerinin 7"inci maddesinde yer alan ise yüksek kira bedelleriyle ilgili olarak belediyenin alternatif bir çalışma yapması ya da bu konuda çözüm bulmasıyla ilgili olarak görüş alış verişinde bulunuldu ve bu sorun la ilgili “Kirasını zamanında ödeyen Kiracıların Yıllık Kira artışını iki yıl müddetle donduracağım ve hiçbir artış yapılmayacağına ilişkin olarak işyeri sahiplerinden söz alındı.
Gündemin 14"üncü maddesinde yer alan 04 Ağustos 2008 tarih 34 nolu karar ile, 12 Kasım 2008 tarih 51 nolu alınan eski meclis kararlarının birbirine çelişkili olması nedeniyle, bu kararların tekrar değerlendirilmesi hususunda; 2004 yılından önce ruhsat almış ve inşaat faaliyeti kalmamış oturulabilir durumda olan iskan ruhsatı olmayan ve içinde oturan şahıslara, 12 ay süre tanınmasına, bu süreç içersinde iskan raporu almasına ve bu zaman içinde suyun konut fiyatından ödenmesine, süre sonunda iskan (Oturma izni) raporunu almayanın geçen 12 aylık dönemi de içine alarak inşaat tarifesinden ödettirilmesine Oybirliği ile kabul edildi. Gündemin 15. maddesinde ise Site içersinde ferdi konutlarda bulanan havuzların abonelikleri ve su tarifeleri konusu olurken; her havuz için ayrı bir saat takılmasına, ton fiyatının 10 TL olmasına, havuzların 15 Eylül - 15 Mayıs tarihleri arasında doldurulup boşaltılmasına Oy Çokluğu ile kabul edildi. Gündemin 16. maddesinde ise Belediye sınırları içersinde başı boş dolaşan hayvanların bakımının yapılması ve çevreye zarar vermelerinin önlemek amacıyla, Didim Belediyesine ait hayvan barınağına nakledilmeleri hususu oy birliği ile kabul edildi