Kuruluşunun 140. yılını tamamlayan Türk Kızılayı 2008 yılı çalışmaları kapsamında Aydın'da sivil toplum örgütlerine ve resmi dairelere ziyaretlere başladı. Toplum Liderlerini Teşkilatlandırma çalışmaları projesi kapsamında Aydın Belediyesi'ni ziyaret eden Kızılay'a Belediye Başkanı İlhami Ortekin'den tam destek geldi. Belediye Başkanı İlhami Ortekin, proje kapsamında her evde bulunması gereken broşür ve kitapçıkların çoğaltılmasını üstlendi.
Başkan Ortekin'in bu desteği sayesinde Aydın'daki çalışmalarda ciddi bir ilerleme kaydedildiğini ifade eden Kızılay Aydın Temsilcisi Bekir Sıtkı Pekmezci Başkan Ortekin'e teşekkür etti.
Pekmezci konuyla ilgili açıklamasında “Toplum Liderlerini Teşkilatlandırma Projesi'nin bu yıl Aydın'da da uygulanıyor. Projenin amacının olası afet zararlarını azaltmak için Kızılay Şubeleri aracılığı ile yerelde kurumlar arası işbirliğinin geliştirilmesi ve toplum liderleri aracılığı ile afetlere karşı hazırlıklı olma bilincinin yaygınlaştırılmasıdır. Doğal afetler büyük toplulukları etkilemekte, ancak yerel düzeyde yürütülen afet öncesi zarar azaltma ve afet sırasında müdahale çalışmaları sayesinde olumlu sonuçlar alınabilmektedir. Bu yaklaşımdan yola çıkarak yerel düzeyde afet bilincinin yaygınlaştırılması için öğretmenler, din görevlileri ve muhtarlarla ortak çalışmaya başladık. Bu anlamda ziyaret ettiğimiz Aydın Belediye Başkanı Sayın İlhami Ortekin, sorunu temelden çözecek bir katkı sağladı. Aydın'da her eve afet öncesi hazırlık, afet sırasında ve afet sonrası yapılacak hazırlıklarla ilgili broşür ve kitap dağıtacağız” dedi.