Eğitimler çerçevesinde Belediye işçileri gruplar halinde 1 haftalık bir teorik ve pratik eğitimlere tabi tutulacak.Yapılacak testlerde başarılı olanlar, sertifika almaya hak kazanacak.
Didim Belediyesi ISO yönetimi kapsamında işçilerine yönelik olarak “İş Sağlığı Güvenliği ve Öfke Kontrolü” konulu eğitim seminerlerri düzenliyor. Didim Belediyesi İtfaiye Eğitim Merkezinde yapılan eğitimlerin 1 hafta süreceği öğrenilirken, belediye işçileri gruplar halinde sabah saat 08:30 ila 12:30; öğleden sonra da 13.30 ila 17.30 saatleri arasında teorik ve pratik eğitimler alacak.
Eğitim seminerlerinin içeriğiyle ilgili bilgiler veren A sınıfı İş Güvenliği Uzmanı İlker Arslan Didim Belediyesinde bu eğitimlerin 3"üncüsünü yaptıklarını kaydederek, “Bu eğitimlerin amacı çalışan işçilerin iş yaparken dikkat edeceği hususlar, alacağı tedbirler ve olası kaza anlarında yapacakları işlemlerle ilgili bilgiler alacaklar. Eğitimler teoriğin dışında pratik olarak da yapılacak. Örneğin İtfaiye Amirliğinde çalışan işçilerimize pratik olarak uygulamalar yapacağız. Bunu diğer birimlerde de gerçekleştireceğiz. Şu an için sabah ve öğle olmak üzere iki ayrı grup şeklinde eğitimler veriyoruz. Bu anlamda belediyenin de işlerinin aksamamasını sağlaya çalışıyoruz. Eğitimler sonunda işçiler, sınava tabi tutulacak ve başarılı olanlara sertifika vereceğiz” dedi. -iha