İddialara göre Güllübahçe Belediye Meclisi"nde gerginlik Kasım ayı meclis toplantısında başladı. Gerçekleştirilen Kasım ayı Belediye Meclis Toplantısı"nda ek bütçe ile ilgili karar bazı belediye meclis üyelerinin karşı çıkmasına rağmen kabul edildi. Bunun üzerine konu yargıya dahi taşındı. Bu olay üzerine Belediye başkanı ile 3 CHP"li ve 2 AK Partili Meclis üyesi ile adeta küstü.
Gerçekleşen son gerginlik de Şubat ayı olağan meclis toplantısında oldu. Meclis üyelerinden CHP"li Selim Geçgel ve Ahmet Coşkun ile AK Partili Necmi Dirik ve Ahmet Hamza meclis toplantısına geç geldiklerini iddia eden Güllübahçe Belediye Başkanı Yusuf Toptay meclis üyelerine meclis toplantısının toplantıya girebileceklerini ancak sadece izleyici olabileceklerini söyledi. 2 AK Partili Meclis Üyesi ve 3 CHP"li meclis üyesinin iddialarına göre Başkan Yusuf Toptay bir süredir kendilerinden gelen önergeleri dahi kabul etmiyordu.
Biz Başkan Yusuf Toptay"ın meclis üyeleri ve partilileriyiz diye konuşan AK Parti Güllübahçe Belediye Meclis Üyesi Necmi Dirik, Belediye Başkanı Yusuf Toptay"ın bir süredir anlamsız buldukları tavırları nedeniyle belediyenin hizmet üretemez hale geldiğini söyledi. Başkanın toplantıya kendilerini meclis üyesi olarak değil, izleyici olarak almasının komik bir durum olduğunu ifade eden Necmi Dirik; “Bizler hizmet üretmeye geldik. Ancak partilisi olmamıza rağmen önerilerimizi bile kabul etmez oldu. Kişisel bir sorunumuz yok ama bu durumu da anlayamıyoruz” dedi.
CHP"li Belediye Meclis Üyesi Selim Geçgel ise; “Meclis toplantısına iki dakika varken gelmemize rağmen kabul etmedi. Toplantıya gelin ama söz sahibi değilsiniz dedi. Elimizde önergeler ile geldik, Başkan bizi konuşturmadı bile” diye konuştu.
Başkanın küskün olduğu meclis üyelerinden CHP"li Mehmet Güne ise; “İyi ki ben erken gelmişim. Bana da küskün ama ben toplantıda meclis üyesi olarak yerimi alabildim. Yoksa beni de izleyici yapardı” ifadelerini kullandı.